Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preobraćeni kriminalac

Znao bih se probuditi, a da ne znam ime žene pokraj sebe

John Pridmore
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/7
10.04.2014.
u 22:00

Pridmore je naglo prosvjetljenje dobio sa 27 godina, nakon što je mislio da je do smrti pretukao čovjeka.

Knjiga preobraćenog kriminalca John Pridmorea 'Ispovijest londonskog gangstera - od podzemlja do obraćenja', izdavača Verbuma, predstavljena je sinoć pred brojnom publikom u dvorani župe sv. Blaža, bivšoj Kinoteci.

Pridmore je osobno publici ispričao svoj životni put kojeg je počeo krađama sa samo 11 godina. Na pogrešan put krenuo je nakon što su mu roditelji obznanili da se razvode. Nakon toga majka je psihički oboljela, a otac se oženio. Pridmore je, priznaje, odlučio više ne voljeti kako ga nitko ne bi mogao povrijediti. U svojoj gangsterskoj karijeri je radio kao izbacivač u noćnim klubovima i dilao drogu, bio je pun novaca, imao kuće, automobile i brojne žene, a sada živi životom posvećenom Bogu.

- Znao bih se probuditi, a da ne znam ime žene pokraj sebe. Bog me je tražio da napišem knjigu. Od prodaje nemam ništa, sve ide Marijinim obrocima – kazao je Pridmore koji je naglo prosvjetljenje dobio sa 27 godina, nakon što je mislio da je do smrti pretukao čovjeka.

Putuje svijetom i svjedoči svoje obraćenje koje je vrlo emotivno doživio kroz ispovijed. O njegovoj knjizi je Željka Markić, predvodnica inicijative U ime obitelji, kazala da ju je dirnula iskrenosti te je primijetila da se razvod njegovih roditelja proteže kroz cijelu knjigu.

>>Moja priča o napuštanju nasilja i okretanju prema Bogu našla je mnoga srca

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

Komentara 1

BU
bubimima
09:17 11.04.2014.

Pouka: Prvo se dobro istutnjite u životu, a onda se možete posvetiti i Bogu. On će vam ionako sve oprostiti. Samo me čudi da to podupire ova hrvatska moralna vertikala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije