Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Zmaj od Tanaisa Ivan Biondić izbačen sa sjednice HAZU-a

biondić (1)
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
29.04.2011.
u 17:25

Biondić je pokazivao i mali poster na kojem je pokušao dokazati da je HAZU podčinjen Srpskoj akademiji znanosti i umjetnosti te je zatražio i pomoć novinara Denisa Kuljiša

Na dostojanstvenoj akademiji u povodu 150. rođendana HAZU-a, koju je, baš kao i nedavnu Dinamovu proslavu režirao Krešimir Dolenčić, incident uoči početka izravnog TV i radioprijenosa izazvao je dr. Ivan Biondić, inače član Družbe Hrvatskoga zmaja kao Zmaj od Tanaisa, aktivan u društvu za proučavanje podrijetla Hrvata i vrlo čest gost na tribinama Matice hrvatske na kojima se govori o povijesti Hrvata.

Redari HNK uz podosta neugodnog naguravanja udaljili su ga iz prvog reda partera koji je bio rezerviran za redovite članove HAZU-a, a oko Biondića su se u jednom trenutku našli i pripadnici osiguranja predsjednika Republike i Sabora. Biondić je pri tome pokazivao i mali poster na kojem je pokušao dokazati da je HAZU podčinjen Srpskoj akademiji znanosti i umjetnosti te je zatražio i pomoć novinara Denisa Kuljiša.

Za raskošnog domjenka koji je pripremila Podravka, Biondić je ponovno pokušao ući u HNK, ali su redari kazališta bili neumoljivi, a u proboju na središnju proslavu Akademije koja je do hrvatske neovisnosti bila Jugoslavenska akademija znanosti i umjetnosti, Biondiću nisu pomogli ni brojni prijatelji i poznanici iz akademske zajednice.

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
08:08 01.05.2011.

Blago nama s preko 400-tinjak akademika.Tko je kriv na Francuskoj \"zaostalosti\",kad ih ima samo 40-tak.Jedina i bitna razlika je ,što su oni Francuzi i tak se i ponašaju i djeluju,a ovi naši su Bog te pitaj kaj.Svi su se pred Puhovckim,Pusićem , Makovićem i sličnima ,povukli u \"mišju rupu\".

CH
chemica
18:28 29.04.2011.

Bandić mu nije pokušao pomoći? Nije li dužnost svakog od tih \"uglednih\" zmajara da pomogne drugaru u nevolji? Redikuli, kriminalci, čime se to uopće bavi organizacija s takvim, pomalo \"egzotičnim\" članstvom?

PK
puši kurac
15:53 01.05.2011.

još jedna u moru institucija za koju nitko nezna čemu služi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije