Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Austrija

Željka Caparin jednoglasno reizabrana za predsjednicu Matice Hrvatske

željka caparin
Foto: Snježana Herek
1/2
27.02.2015.
u 10:33

U kratkom izlaganju staro-nova predsjednica Caparin istaknula je sve aktivnosti koje je MH u Austriji organizirala od posljednje Izborne skupštine 2013. godine, i na taj način postala jedna od najaktivnijih hrvatskih udruga u Beču

Matica Hrvatska (MH) u Austriji je u četvrtak navečer u Hrvatskom centru u Beču održala redovnu Izbornu skupštinu. Izabrano je novo vodstvo, a za predsjednicu je ponovno izabrana, i to jednoglasno, mr. Željka Caparin, pijanistica i doktorandica na sveučilištima u Beču i Zagrebu.

U kratkom izlaganju staro-nova predsjednica Caparin istaknula je sve aktivnosti koje je MH u Austriji organizirala od posljednje Izborne skupštine 2013. godine, i na taj način postala jedna od najaktivnijih hrvatskih udruga u Beču

– Riječ je o čak 26 predavanja, koncerata i raznih drugih skupova i priredbi iz područja Matičina djelovanja – rekla je Caparin. Istaknula je i odličnu suradnju s hrvatskim Veleposlanstvom u Austriji i hrvatskim i gradišćansko-hrvatskim udrugama u austrijskom glavnom gradu, ali i sa svojim radnim timom, kojem je uputila zahvalnice.

– Ponosna sam što mogu biti na čelu ove ugledne kulturne institucije i da su se u naše projekte uključile i mlade snage – rekla je nakon Izborne skupštine za Večernji list Caparin, koja je dobila niz pohvala kako za svoj, tako i za rad MH u Austriji koja je pomladila sastav i vodstvo i omogućila bečkim Hrvatima i njihovim austrijskim prijateljima da upoznaju bogatu hrvatsku kulturnu, znanstvenu i duhovnu baštinu i u njoj uživaju. 

Između ostalih, prigodne riječi zahvale uputio je i hrvatski konzul u Austriji, ministar savjetnik Branimir Lončar.

Skupština je izabrala novo predsjedništvo u sastavu: Željka Caparin (predsjednica), Miroslav Cvar (dopredsjednik), Marija Kirchner (dopredsjednica), Zvonimir Vucur (tajnik), Marija Livajušić (rizničarka), Mira Gattin i Vlado Perković (kontrolori) i Ana Stojević (časni sud). 

Željka Caparin rođena je 1985. godine u Zagrebu. Dobitnica je više nagrada i priznanja, između ostalih i „Večernjakove domovnice“ 2012. godine za najpopularniju hrvatsku glazbenicu u inozemstvu.

>> Prof. Biti u Beču o Krleži i hrvatskom nacionalnom pitanju

Komentara 1

ZB
zbrkic17
07:33 18.04.2015.

Bravo Željkice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije