Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodjelom Kiklopa u Puli završen 20. Sa(n)jam knjige u Istri

Prozna knjiga godine je "Vrijeme koje se udaljava" Mirka Kovača

14.12.2014., Pula - Proglasenje i urucenje knjizevne nagrade Kiklop u Crvenom salonu Doma hrvatskih branitelja posljednjeg dana 20. sajma knjige u Istri.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
14.12.2014.
u 20:46

Nakladnik godine je Fraktura, a Naklada Ljevak dobila ječetiri Kiklopa za svoja izdanja kao i za urednika godine

Sa(n)jam knjiga u Istri ove se godine iscrpno bavio stogodišnjicom Velikog rata, a jučerašnjom je završnom svečanosti, dodjelom nagrada Kiklop, proslavio i svoje 20. izdanje. 

Kao što se već otprije zna, Kiklop za životno djelo ove godine nije dodijeljen, a nakladnikom godine proglašena je Fraktura iz Zaprešića, koja je izdala i najbolju knjigu proze, "Vrijeme koje se udaljava" Mirka Kovača.

Najbolji urednik je Kristijan Vujičić (Naklada Ljevak), a debitantice godine su Larissa Kunić i Marieta Kola koje kao tandem Larí Marí potpisuju roman "Bez ljubavi i mržnje" (Naklada Ljevak).

Pjesnička zbirka godine je "Koračam kroz sobu" Irene Vrkljan (Naklada Ljevak), a knjiga eseja godine je "Europa x 10" Viktora Žmegača (Profil knjiga). "K2 – trijumf i tragedija" Stipe Božića (V.B.Z.) nagrađena je u kategoriji publicističkih i znanstveno-popularnih knjiga, znanstvena knjiga godine je "Uvod u suvremenu teatrologiju II." Borisa Senkera (Leykam international), a knjiga godine za djecu i mladež "Palac Sim palac Tam" Silvije Šesto, Davora Šunka i Ane Šesto (Naklada Semafora).

Miltonov "Izgubljeni raj" (Školska knjiga) donio je titulu prevoditelja godine Mati Marasu, a za pjesničku zbirku Irene Vrkljan "Koračam kroz sobu" Ana Pojatina dobila je Kiklopa za oblikovanje knjige godine.

Komentara 1

DB
doktor.buljko
21:16 14.12.2014.

Daj, pričekajte još samo malo s nagradom, upravo je Severina napisala knjigu, nešto po vašem ukusu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije