Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biografija

Vladimir Vladimirovič Putin je (anti)heroj i idealist

Syria crisis meetingRussian President Vladimir Putin, during a press conference at 10 Downing Street, London.Anthony Devlin Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Press Association/Pixsell
19.02.2015.
u 12:05

Edicije Božičević upravo su objavile knjigu Stanislava Aleksandroviča Belkovskog "Putin – u potrazi za mjestom u povijesti"

Vladimir Vladimirovič Putin je (anti)heroj. Tako u svojoj knjizi "Putin – u potrazi za mjestom u povijesti" tvrdi ruski politolog i publicist Stanislav Aleksandrovič Belkovski. Prošireno hrvatsko izdanje ove knjige upravo su objavile Edicije Božičević u prijevodu Vlade Vurušića. Belkovski već godinama objavljuje knjige o najmoćnijem ruskom političaru. S Vladimirom Goliševom objavio je knjigu "Biznis Vladimira Putina", a samostalno potpisuje knjige "Imperij Putin" i "Bit Putinova režima". Trenutačno je direktor moskovskog nevladina Instituta za nacionalnu strategiju, a živi u Moskvi. Belkovski je izazvao veliku buru kada je u Die Weltu objavio članak "Koliko je Putinovo bogatstvo", ali i kada se bavio Putinovim privatnim i seksualnim životom i psihološkim analizama.

Ipak, u svojoj biografiji Belkovski se ne drži samo tabloidnog pristupa, kao što bi se moglo zaključiti po medijskim interpretacijama ove izazovne biografije. Belkovski u knjizi iznosi teze da Putina nikako ne smijemo smatrati čovjekom KGB-ova sovjetskog sustava, da je Putin idealist, da nije ubio Anu Politkovsku i Aleksandra Litvinenka te da se nikada na ruskom prijestolju nije nalazio čovjek koji bi više odgovarao Europi.

Belkovski za Putina tvrdi da nije imperijalist, da je rusofil te da se od njega ne mogu očekivati nikakve radikalne reforme. No, Belkovski u pogovoru hrvatskom izdanju piše da je kriza u Ukrajini i aneksija Krima Putinu "narušila" njegovu do sada izgrađenu političko-povijesnu poziciju. Iako mu popularnost u Rusiji sada doseže 85 posto, pitanje je koliko će to potrajati, zaključuje autor. 

>> Hoće li Hrvatska dostojno obilježiti 200 godina od biskupova rođenja?

Komentara 5

OB
ObrenM
14:32 19.02.2015.

Posteni idealist sa 200 milijarda dolara.Kako vas nije sram takovih clanaka.

MA
marsovac
22:12 22.02.2015.

opet isti novinar u istoj "dilemi"

MA
marsovac
22:10 22.02.2015.

on je neuroticar sa kgb psihozom i staljinovim kompleksom sa teznjom pretakanja iz praznog u suplje, a hobi mu je skupljanje miliardi u dolarima a ne u ruskim rubljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije