Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autorica hit ljubavnih romana

Veselim se putu u Hrvatsku i svojoj publici

Melody Anne
Foto: VL
06.06.2016.
u 23:00

Moj pokretač i inspiracija moji su prijatelji i moja obitelj, iz njih kreću mnoge moje priče - kaže Melody Anne

Kao uvertira za drugi od tri nastavka trilogije “Milijarder” – nazvan “Milijarderov ples”, koji od 6. lipnja možete pronaći na svim kioscima zajedno s Nikel serumom protiv bora oko očiju koji dolazi kao dar, razgovarali smo s autoricom hit romana Melody Anne.

S obzirom na to da objavljujete puno knjiga, mahom hitove, postoji li nešto što vam pomaže u pisanju, nešto bez čega ne možete?

Kava! Sjedim satima pišući i uvijek pored sebe imam šalicu kave, čak mi ne smeta ako se ohladi, štoviše, za ljetnih mjeseci često dodam kockicu leda i pretvaram se da pijem ledenu kavu. Dakle, moje je gorivo definitivno kava.

No, osim što pišete, aktivni ste na blogu, uključeni u sve marketinške obveze, a tu je i mnogobrojna obitelj. Kako uspijevate sve uskladiti?

Pokušavam unaprijed osmisliti raspored. To puno bolje funkcionira zimi kada djeca imaju manje izvanškolskih aktivnosti. Međutim, divna stvar u mom poslu jest ta da računalo uvijek mogu nositi sa sobom pa tako nije rijetkost da pišem noću, na plaži, ali i na sasvim neočekivanim mjestima poput stadiona ili na brodu... Imam i ured, ali u posljednje vrijeme uopće ne odlazim u njega, radije pišem u lokalnom kafiću. A što se tiče svih drugih obveza, nekako ih uspijevam uskladiti pazeći da se nitko ne osjeća zakinuto.

Gdje pronalazite inspiraciju i ideje za priče?

Moj pokretač i inspiracija moji su prijatelji i moja obitelj, iz njih kreću mnoge moje priče. Dakako, u nekom trenutku preuzme mašta, ali u većini mojih priča pokretači su stvarne osobe. Isto tako, crpim ideje iz filmova, knjiga i dakako stvarnog života. Primjerice, lani sam bila u Španjolskoj, sjedila sam u kafiću dok je moja prijateljica kupovala. Promatrala sam ljude oko sebe i dobila ideju, izvukla sam mobitel i natipkala desetak stranica.

Znam da vam je teško odgovoriti na ovo pitanje, ali koja je, prema vašem mišljenju, najbolja knjiga koju ste napisali?

Da, ovo je uistinu teško pitanje, ali ako već moram birati, onda bi to bila moja prva knjiga iz serijala o Andersonovima jer je to bio moj početak. Počela sam sa snom, danonoćno pisala, i iako je to bio zaokret u mojoj dotadašnjoj karijeri, osjećala sam da imam nešto veliko pred sobom.

Kako se nosite sa slavom, obožavateljima, paparazzijima?

Obožavam to, volim biti u središtu pozornosti. Mom mužu to pada puno teže nego meni. Iako ja sebe ne doživljavam slavnom, ja sam žena, majka, teta, živim isti život koji sam živjela i dok me nitko nije poznavao, jedina je razlika da danas imamo veći roštilj.

Knjige vam se prevode na druge jezike, evo sada i na hrvatski. Mislite li da se publika diljem svijeta može poistovjetiti s vašim likovima?

Da! Upravo je to čarolija knjiga, one povezuju ljude ma gdje bili!

Planirati li posjetiti Hrvatsku?

Prije deset godina rekla bih da nema šanse. Nisam si mogla priuštiti ni da odem do nekog drugog grada u Americi. Sada, i to ponosno kažem – da, planiram. Volim upoznavati svoje čitatelje diljem svijeta, proteklih godina obišla sam pola svijeta i jako se veselim svakom novom mjestu u koje dolazim.

Imate li u planu neki novi serijal koji će zaludjeti čitateljsko mnoštvo?

Kod mene se uvijek nešto kuha i, da, riječ je o serijalu, ali priča je drukčija od svih kojih sam dosad napisala. Uskoro će biti objavljena pa ćete vidjeti o čemu govorim.

>> Zgodni milijarder bez sreće u ljubavi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije