Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2. Gornjogradski književni festival

Uvid u intimnu dramu Majakovskog kroz govor, film i glazbu

Teatar poezije
01.10.2014.
u 13:36

Goran Matović sa svojim suradnicima krenuo je od kraja. Krenuo je od onog užasnog podatka: 14. travnja 1930. u 10.15 sati Majakovski se ustrijelio u svojoj sobi u Lubjanskom prolazu revolverom koji mu je dvanaest godina ranije služio kao rekvizit u filmu Ne za novac rođen

Autor predstave Šamar društvenom ukusu, Goran Matović – najistaknutiji zagovornik pjesničkog teatra u Hrvatskoj, uz podršku Irene Šekez SestrićNataše Vorobjove HržićArsena Dedića,  pokušava proniknuti u intimnu dramu V. V. Majakovskog predstavom Majakovski/Šamar društvenom ukusu koja će se održati u petak 3. listopada u 20 sati u Caffe galeriji Lav u Opatičkoj 2 čime će se otvoriti 2. Gornjogradski književni festival .

Predstava je građena udjelom govora, filma i glazbe. Šamar društvenom ukusu ima formu potresne ispovijesti velikog pjesnika – novatora i predstavlja  osebujne montaže ulomaka iz  djela V. V. Majakovskog.

Goran Matović sa svojim suradnicima krenuo je od kraja. Krenuo je od onog užasnog podatka: 14. travnja 1930. u 10.15 sati Majakovski se ustrijelio u svojoj sobi u Lubjanskom prolazu revolverom koji mu je dvanaest godina ranije služio kao rekvizit u filmu Ne za novac rođen.

Predstava nudi uvid u intimnu dramu velikog pjesnika koji je tim činom ostavio dvije zagonetke – zagonetku samoubojstva i pitanje je li se prije usmrtio pjesnik Majakovski ili Majakovski čovjek.

>> Teatar poezije 'Sjećanje na Tina' napunio Tip Top

>> Antimoskva na Nevi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije