Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
In memoriam

Umro pjesnik i prozaik Stjepan Gulin

Stjepan Gulin
17.12.2014.
u 12:55

Umro je pjesnik i prozaik Stjepan Gulin. Pogreb će biti 18. prosinca u Šibeniku

        Kada je 2012. godine pjesnik rodom iz Šibenika Stjepan Gulin zasluženo dobio Goranov vijenac za cjelokupni doprinos hrvatskoj poeziji, zbog bolesti nije mogao osobno primiti nagradu. Tako je i cijelog svog diskretnog i samozatajnog iterarnog života izmicao svjetlima reflektora i većoj medijskoj pažnji. Prva knjiga lirike “Kovine” iz 1978. godine tiskana mu je desetak godina nakon nastanka. Nakon nje, Gulin je deset godina pisao drugu knjigu lirike “Istovjetne pjesme” objavljenu 1987. godine. Pjesme su mu objavljivane i u antologijama, neke su i uglazbljene i pjevaju ih šibenske klape. I najstroži kritičari zovu ga iznimnim hrvatskim pjesnikom. Meandar mu prije pet godina objavljuje izabrane pjesme “Smokve od soli” u izboru Krešimira Bagića. Gulin je pisao i prozu, pa mu je Meandar objavio i sočne ‘proze bez poze’ “Paz’te sad, paz’te sad”, štivo koje može podsjetiti i na Bukowskog. Pogreb Stjepan Gulina biti će 18. prosinca u rodnom Šibeniku na groblju sv. Ane.

Gulin je bio član Hrvatskog društva pisaca, a rođen je  28. rujna 1943. godine u Šibeniku.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije