Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija

U traganju za izgubljenim Narcisom Zdenka Jelčića

U traganju za izgubljenim Narcisom
18.04.2010.
u 14:18

Izgubljena slika, orginal i falsifikat, detektivka potraga, ali s uputama da su odsvega ipak najvažniji užiciu najkraćim je crtama priča ovog romana čiji junak najviše od svega voli čitati i proučavati - jelovnike

 

Potraga za vrijednom umjetninom, ovijena trima pričama (pričom o razbarušenom životu njezina autora Caravaggia, pričom o originalu i falsifikatu te pričom o nestanku slike iz obiteljske zbirke, i to baš 1945. godin ), tema je romanesknog prvijenca glumca Zdenka Jelčića. Talijanska familija di Vittrici angažira privatnog detektiva, čovjeka s naših prostora da uz visok honorar pronađe Narcisa. Na put ga ispraćaju rečenicom: " Prvo užici, a posao ako bude vremena." Dobiveni savjet ne samo da određuje tempo nego i načine prikupljanja potrebnih informacija. Na kraju, i ritam samog pripovijedanja. Svemu prethodi ugoda. Nema žurbe, nema brze vožnje, nema panike i sumnje; čak ni onda kad se, u drugom dijelu romana, saznaje da je sliku kupilo opasno lice. Postoji samo cilj do kojeg će se doći pod uvjetom da se ne hita i da se maksimalno posveti užiću u tijelu, hrani i razgovoru o umjetnosti. Istražiteljeva najdraža literatura su jelovnici.

Prvi roman proslavljenog glumca Zdenka Jelčića "U traganju za izgubljenim Narcisom" biti će predstavljen u utorak 20. travnja,  u 19 sati, u Novinarskom domu. Na promociji sudjeluju:  Julijana Matanović, Rene Bakalović, Dragan Despot, Goran Grgić, Duško Valentić, Ibrica Jusić i Zdenko Jelčić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije