Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakva šteta

U strašnom požaru knjižnice s 14 milijuna knjiga uništeno 15 posto kolekcije!

Knjižnica moskva
Foto: Screenshot/Reuters
1/5
31.01.2015.
u 21:40

Ruski mediji navode da Institut posjeduje 14 milijuna knjiga i različitih vrsta tiskanih izdanja uključujući rijetke više stoljeća stare publikacije, kao i materijale Lige naroda te Ujedinjenih naroda, ali I ogromnu kolekciju knjiga na slavenskim jezicima

Veliki požar zahvatio je poznatu moskovsku knjižnicu INION (Institut informacijskih I društvenih znanosti) u četvrtak navečer. Požar je buknuo na posljednjem katu troetažne zgrade iza 19 sati po centralnom vremenu, a lokaliziran je nekoliko minuta iza ponoći. Vatra je zahvatila oko 2.000 četvornih metara, a gasilo ju je 147 vatrogasaca. Nitko srećom, nije ozlijeđen, piše Reuters.

Ruski mediji navode da Institut posjeduje 14 milijuna knjiga i različitih vrsta tiskanih izdanja uključujući rijetke više stoljeća stare publikacije, kao i materijale Lige naroda te Ujedinjenih naroda, ali i ogromnu kolekciju knjiga na slavenskim jezicima. 

Prema prvim podacima Ruske akademije znanosti i umjetnosti, u požaru i njegovu gašenju uništeno je oko 15 posto kolekcije knjižnice. 

>> [VIDEO] Zapaljena knjižnica sa 70.000 knjiga

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
22:26 31.01.2015.

Tko ne voli knjižnice i dokumente?

TH
than
01:40 01.02.2015.

Voljeli ili ne voljeli Ruse izgubljeno je nesto sto su ljudi stvarali stoljecima. Kada citas ovakve zlurade komentare odmah ti dodje zao u kojoj drzavi zivis i zelja da sto prije pobjegnes odavde.

AN
AngelJustMe
01:47 01.02.2015.

Steta ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije