Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga: Silvija Zucca “Astrološki vodič za slomljena srca”

Tko je volio dobru staru Bridget Jones, voljet će i ovu junakinju

Naslovnica knjige
Foto: arhiva Fokus
03.02.2016.
u 11:02

Stil autorice obiluje duhovitostima i valja joj priznati da, unatoč pomalo praznoglavoj priči, kroz svoj roman provlači mnoge filmske (pa i literarne) citate od kojih će neke suptilnije prepoznati samo dobro upućeni (tj. načitani) filmofili, ali oni koji ne izbjegavaju tzv. ženske knjige i filmove

Baš kada se ozbiljniji čitatelj novoizašlih knjiga ponada da je konačno došao kraj eri romana o smotanim i izgubljenim ženama koje traže “onog pravog”, izađe roman koji sruši i zadnji tračak te nade i zauzme svjetske ljestvice najprodavanijih knjiga. Tako je i na police naših knjižara stigao “Astrološki vodič za slomljena srca” Silvije Zucce (Fokus, urednica Vlatka Hercigonja, prijevod Jelena Butković, 99 kuna), najnovija verzija dobro nam znane priče o Bridget Jones.

Junakinji ovog romana 30 je godina, radi producentski posao na maloj TV postaji kojim nije zadovoljna i – naravno – traži sreću u ljubavi. Glavni joj je pomagač glumac iz sapunice koju emitira njezina televizija, čovjek koji smatra da horoskop krije odgovore na sva pitanja. Tako počinje luckasta potraga za novom ljubavi, uz bezbroj krivo shvaćenih i prihvaćenih “uputa zvijezda”.

Silvia Zucca je spisateljica i prevoditeljica koja živi i radi u Milanu, a tamo je i smjestila radnju svog romana, za koji su već otkupljena filmska prava. Njezin stil obiluje duhovitostima i valja joj priznati da, unatoč pomalo praznoglavoj priči, kroz svoj roman provlači mnoge filmske (pa i literarne) citate od kojih će neke suptilnije prepoznati samo dobro upućeni (tj. načitani) filmofili, ali oni koji ne izbjegavaju tzv. ženske knjige i filmove. Kako to obično biva u ovom žanru, muškarci su tu tek predmet lovine i procjene, a onaj pravi živi “pod nosom” glavne junakinje.

Sve u svemu, knjiga ima šarma, namijenjena je mlađim ženama ili pak ljubiteljicama horoskopa, stoga, ako ste voljeli dobru staru Bridget Jones, bit će vam draga i junakinja ove knjige. No, za autoricu iz Milana poprilično je nevjerojatno koliko se malo pozabavila modom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije