Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pula

Svečano otvoren 20. Sa(n)jam knjige u Istri

sa(n)jam knjige u istri
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
04.12.2014.
u 15:57

Direktorica sajma Magdalena Vodopija obasuta je čestitkama i zasluženim pohvalama

Danas u podne u Puli je otvoreno 20. izdanje manifestacije Sa(n)jam knjige u Istri. Tim su povodom svi govornici redom, gradonačelnik Pule Boris Miletić, pročelnik ureda za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica te pomoćnik i izaslanik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević, upućivali zaslužene pohvale, čestitke i zahvale direktorici sajma Magdaleni Vodopiji i njezinoj ekipi. Ona se, pak, u svom emotivnom govoru sjetila svih utemeljitelja i pokretača manifestacije koja je izrasla u jedinstven događaj te vrste u Hrvatskoj i jedan od najvažnijih u ovom dijelu Europe.

– Sa(n)jam knjige u Istri počiva na svetom trojstvu "izdavači – autori – publika" – rekla je Vodopija, uputivši svima njima svoj duboki naklon, uz zahvalu poimence svim današnjim suradnicima.

Lijep glazbeni uvod u Sa(n)jam knjige u Istri bio je nastup dua Catch-Pop String-Strong, koji čine violistica Jelena Popržan i violončelistica Rina Kaçinari, obje i pjevačice. Uz njih je Livio Morosin svojom pjesmom "1914." dojmljivo intonirao i glavnu temu čitavog festivala – stogodišnjicu početka Prvog svjetskog rata.

U duhu festivala koji je mnogo više od sajma, čast proglašavanja manifestacije otvorenom dobila je ukrajinska književnica Oksana Zabužko. U svom sjajnom govoru ona je naglasila koliko nesretnu, toliko duboku povezanost Ukrajine i Hrvatske iskustvom rata.

U jedanaest sajamskih dana od 4. do 14. prosinca održat će se rekordnih 117 raznovrsnih događanja u kojima će sudjelovati 350 domaćih i inozemnih autora. Sajam predstavlja više od 15 tisuća naslova koje izlaže 250 hrvatskih i stranih nakladnika, a osim uobičajenih sniženja, publiku će svakog dana razveseliti i Happy Hour s dodatnim popustima. O velikom interesu publike svjedočila je gužva u lijepim prostorima pulskog Doma hrvatskih branitelja već na samom otvaranju sajma. 

>> Sajam knjige uručio Kiklopa Nives Celzijus u skladu s presudom

Komentara 1

KO
Kora
17:52 04.12.2014.

Preslatko. Valjda su se zahvalili i N. Celzijus na popularizaciji sanjma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije