Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skup u hazu

Što je Antun Barac napisao, a nikada nije objavljeno?

Vinko Brešić
Foto: Ivica Galovic/PIXSEL
24.04.2014.
u 10:45

Skup o hrvatskom književnom povjesničaru i kritičaru Antunu Barcu održava se u Zagrebu, ali i u zavičajnoj Crikvenici

Trodnevni znanstveni skup o, kako struka tvrdi, najznačajnijem hrvatskom književnom povjesničaru Antunu Barcu (1894.-1955.) počinje u četvrtak 24. travnja u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti. Na skupu će njemački kroatist prof. dr. Reinhard Lauer govoriti o njemačkom izdanju Barčeve "Jugoslavenske književnosti", dok će prof. dr. Vinko Brešić govoriti o iznimno zanimljivom materijalu, i to Barčevoj nedovršenoj povijesti novije hrvatske književnosti.

Zaslugom Barčeva sina Boška Brešić je na čitanje dobio rukopis treće Barčeve knjige iz te ambiciozno zamišljene povijesti koji se tiče književnosti Šenoina razdoblja te će o njemu izvijestiti stručnu javnost. A predavanje o svom radu na Barčevoj ostavštini imat će i povjesničarov sin Boško

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije