Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
70. rođendan

Stjepan Čuić: Ovo nije vrijeme za moju komediju

stjepan čuić
Borna Filić/PIXSEL
01.04.2015.
u 13:59

Čuić već dvadeset godina radi na rukopisu epskih razmjera koji ima radni naslov "Totalni opis u dvije tisuće stranica"

Stjepan Čuić, autor romana "Orden" i zbirki priča "Staljinova slika i druge priče" te "Čuvar srpa i čekića", 1. travnja slavi sedamdeseti rođendan. Prije četiri godine Čuić je osvojio prvu nagradu na Večernjakovu natječaju za kratku priču. Ima li neki novi rukopis?

– Imam napisan jedan tip kronike koji pišem dvadeset godina. Radni naslov je "Totalni opis u dvije tisuće stranica". Njime sam pokušao literarno uhvatiti razdoblje koje počinje mojim rođenjem. To nije autobiografija, nego biografija svih socijalnih i kulturoloških mijena koje su se zbivale u našem geografskom prostoru na način na koji sam ih ja vidio. Riječ je o epskom zahvatu – kaže Čuić koji je napisao i komediju, ali misli da u kazalištu nema atmosfere koja bi odgovarala tekstu kakav on ima.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije