Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noć knjige 2015.

Slavlje knjige pod sloganom 'S knjigom kroz mrak'

Korana Serdarević na lanjskoj Noći knjige
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
16.04.2015.
u 13:26

U četvrtak 23. travnja održava se Noć knjige

        Originalni hrvatski proizvod, Noć knjige ove će se godine održati 23. travnja, na Svjetski dan knjige i autorskih prava. U program se uključila 160 narodna knjižnica, 115 školskih knjižnica, desetak vrtića, brojni muzeji i fakulteti, ali i osamdesetak knjižara. Ukupno će tog četvrtka od 18 sati nadalje biti organizirano više od tisuću programa u kojima će sudjelovati šest tisuća profesionalaca koji se u Hrvaskoj bave knjigom.

Plakat Noći knjige ove je godine u znaku šišmiša, nastaviti će se programi i u hrvatskim zatvorima (lani im je poklonjeno dvije tisuće knjiga), bolnicama, domovima za starije te onima za djecu bez roditelja.

_ Naš projekt se udomaćio i u Sloveniji i Crnoj Gori _ pohvalio se Mišo Nejašmić, predsjednik Hrvatske zajednice nakladnika i knjižara. Nenad Bartolčić iz Knjižnog bloka spomenuo je i prigodne majice sa sloganom “S knjigom kroz mrak” Tomislava Šulja.

Drugo mjesto na natječaju za slogan osvojio je Martin Majcenović sa sloganom “Čitaj da ne ostaneš bez teksta”, a treće Josipa Marenić sa sloganom “Čitaj me između redaka”.Svečano otvaranja manifestacije biti će u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u podne kada će početi i javna rasprava o strategiji poticanja čitanja u Hrvatskoj.  Pokrovitelj manifestacije je Vlada Republike Hrvatske, a Noć knjige financijski potpomažu ZANA, Ministarstvo kulture i grad Zagreb.    

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije