Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snoopy polka

Roman riječke pjesnikinje Laure Marchig predstavljen u Rimu

Laura Marchig
11.04.2015.
u 12:22

Roman „Snoopy polka. Noir balcanico“ objavila je izdavačka kuća Oltre Edizioni

Prvi roman riječke pjesnikinje, spisateljice i dugogodišnje direktorice Talijanske drame riječkog kazališta Ivan Zajc, Laure Marchig, predstavljen je u petak uvečer u Rimu u knjižari Argonauta. Roman Laure Marchig „Snoopy polka. Noir balcanico“ objavila je izdavačka kuća Oltre Edizioni, a o njemu su osim autorice govorili hrvatski veleposlanik pri talijanskoj republici Damir Grubiša, novinar Silvije Tomašević, te u ime izdavača Diego Zandel.

Laura Marchig, koja je kao direktorica Talijanske drame (od 2004. do 2014.) 2013. godine s djelom Kafka project dobila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini, predstavila se talijanskim čitateljima s romanom-krimićem, odnosno kao što i njegov podnaslov naznačuje „balkanskim krimićem“. Autorica ne spominje mjesta događanja, ali se shvaća da je riječ o mjestašcu na Jadranu u Hrvatskoj. U romanu ima ironije i sarkazma. Kritika je to društva koje je nastalo poslije ratova na exjugoslavenskim prostorima. Sučeljavaju se mještani s došljacima (strancima), analizira se obitelj novih bogataša, a sve na sarkastični način i s pokojim krvavim epizodama.

Inače u rimskoj knjižari Argonauta održava se program „Upoznaj Europu: 28 zemalja u 180 dana“ tijekom kojeg se kroz izložbe, knjige, predavanja, savjetovanja itd. predstavlja neku od država članica EU, a knjiga Laure Marchig promovirana je u okviru upoznavanja Hrvatske. Predstavljen je i talijansko-hrvatski časopis MM (Minoranze-Manjine).

>> 'Je li Hrvatska bacila 800 tisuća kuna?! Jest!'

Komentara 1

PL
Placid
21:03 12.04.2015.

Mjestašce na hrvatskom Jadranu - pa balkanski krimić. Svašta. Split, Hvar, Komiža ili Umag imaju s Balkanom kao i krava s cipelama. Zaista žalosno kad nas ljudi koji navodno žive u Hrvatskoj javnosti predstavljaju nekom balkanskom zabiti. Kad će više stranci razumijeti da je za Hrvata Balkan izrazito pejorativna odrednica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije