Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova misija

Radost – najstariji dječji književni list i na webu

radost
23.11.2014.
u 17:11

Roditelji će bez straha moći djecu uputiti na portal gdje će imati mogućnost pripremiti se za testove u školi rješavajući kvizove iz hrvatskog, matematike, prirode i društva i engleskog

Najdugovječniji časopis za djecu u Hrvatskoj nakon pune 64 godine izlaženja odsad ima i svoju digitalnu inačicu.

Polustoljetna misija odgajanja generacija mladih ljubitelja književnosti i likovne umjetnosti zaslužuje pažnju. Radost je bila i ostala škrinjica visokokvalitetnih i vrijednih književnih tekstova i likovne umjetnosti. Pisali i risali su na njezinim stranicama TGrigor Vitez, Gustav Krklec, Dobriša Cesarić, Dragutin Tadijanović, Nada Iveljić, Zvonimir Balog, Dubravka Kolanović i mnogi drugi. Časopis i danas njeguje i prezentira najkvalitetniju dječju hrvatsku književnost. U 21. stoljeću, kada djeca na pitanje kako bi im izgledao idealan dan, često odgovaraju da je to "uz fotelju, dva-tri sendviča i laptop na kat", nešto treba biti promijenjeno.

Portal Radost kao "produžena ruka" časopisa djeci će nuditi edukativno-zabavni sadržaj. Roditelji će bez straha moći djecu uputiti na portal gdje će imati mogućnost pripremiti se za testove u školi rješavajući kvizove iz hrvatskog, matematike, prirode i društva i engleskog. Također će moći pročitati mnogo zanimljivih edukativnih članaka i doznati novosti iz svijeta knjige, kazališta i filma. Neizostavne su i igrice, ali pažljivo odabrane i nenasilne. U vrijeme kada smo zatrpani velikim brojem informacija i djeca kao spužve upijaju sve što dođe do njih, Radost će se truditi biti filtar koji će im nuditi one provjerene i sadržajno korisne. Potreba za stvaranjem aktivne čitačke publike veća je nego ikada. Nadamo se da će Radost sa svojim digitalnim produžetkom u tome i uspjeti. 

>> Radost.hr – učimo i zabavljamo se zajedno

Komentara 1

KO
Kora
19:46 29.11.2014.

Bacila pogled na web stranicu Radosti! Nevjerojatno, ali istinito: nepismenost!!! U sadržaju iza interpunkcije nema praznog znaka! Kaos. Bolje je da djeca to ne čitaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije