Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božidar Petrač

Privatni vlasnici sudskim putem traže 4 milijuna kuna od DHK

društvo hrvatskih književnika
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/9
19.12.2014.
u 12:27

U DHK predlažu da država koja je suvlasnik prostora obešteti privatne vlasnike kako bi DHK ostao u svojim tradicionalnim prostorima

U Društvu hrvatskih književnika ogorčeni su odlukom grada Zagreba koju je potpisala zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek a kojom grad izražava suglasnost sa iseljenjem Društva iz prostorija na Trgu bana Jelačića 7, sto traže privatni vlasnici dijela prostora. Ovakva gradska odluka zaslužuje osudu, istaknuo je predsjednik DHK Božidar Petrač.

Petrač je obavijestio javnost i da je država 5. prosinca postala suvlasnik na 50 posto prostora kojim se vec desetljećima koristi DHK. Taj je prostor bio u procesu povrata imovine, pa su trenutni njegovi vlasnici četiri privatne osobe i država. DHK je desetljećima najamninu plaćao gradu Zagrebu koji je upravljao prostorom. No, privatni vlasnici sudskim putem od DHK traže iznose koji su ukupno veći od četiri milijuna kuna sto daleko nadmašuje financijske mogucnosti društva književnika.

U DHK predlažu da država koja je suvlasnik prostora obešteti privatne vlasnike kako bi DHK ostao u svojim tradicionalnim prostorima.

>> Kako su ubojica Dalibor i ubijeni Marko 'palili i žarili' Vinkovcima

>> Šefa za kojeg je reketario smaknuo u punom klubu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije