Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U prodaji

Priča o mladom svećeniku i njegovim dvjema ljubavima

janko matko
Foto: VL
25.11.2014.
u 11:51

Ne propustite novi naslov iz uzbudljive kolekcije Janka Matka, nastao prema dnevnicima svećenika i njegove domaćice

Romani Janka Matka tematikom iz nacionalne povijesti, domoljubljem i religioznošću privlače naraštaje hrvatskih čitatelja. Na zanimljiv i jednostavan način donosi priče jednostavnih i priprostih ljudi koji tragaju za srećom. Komu se potužio svećenik koji je cijeli život bio rastrgan između dvije ljubavi - svog poziva i mlade seoske djevojke, otkrijte u knjizi "Tužim".

Karlovačka pralja koja je othranila troje djece jednom prilikom se zavjetovala da će njezin sin Ivica završiti bogoslovne nauke i postati svećenik. Prije glavnog zavjeta Ivica upoznaje Zlatu, djevojku svog dobrotvora. Kad je saznao za njihovu vezu, djevojčin otac pokušao je nagovoriti Ivičinu majku da dopusti Ivici da napusti svećeništvo, ali majka za to nije htjela čuti. Razapet između dvije ljubavi, Ivica postaje svećenik s čvrstom vjerom da će održati obećanje.

Na jednom proštenju susreće se sa Zlatom, koja potom na zaprepaštenje svih postaje njegova domaćica. Idilu je narušilo Zlatino priznanje da će postati majka. Budući da za to dijete nitko nije smio znati, Zlata i Ivica su ga dali vjernim prijateljima. Žalosna zbog djeteta koje nije smjela priznati kao svoje, Zlata se razboljela i umrla, što je nagnalo Ivicu da preispita ispravnost svojih odluka i potuži se Bogu...

U prodaji na svim kioscima, u poštanskim uredima i na www.mondo.hr za samo 39,90 kn!

Informirajte se o svim našim izdanjima putem Facebook stranice.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije