Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljena knjiga Ike Stanića

Prgomet: BiH pripada EU, a ne Osmanskom ili Ruskom Carstvu

Iko Stanić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
29.12.2016.
u 22:17

'Želio sam razobličiti one koje smatram odgovornima za pad Bosanske Posavine'

U prepunom predvorju muzeja "Mimara" predstavljena je knjiga Ike Stanića "Bosanska Posavina – od hrvatskih kotara do humanog preseljenja".

O knjizi, koju je objavio Večernji list, govorili su povjesničar Ivo Lučić, brigadir oružanih snaga BiH Zoran Duspara, zastupnik HDZ-a Drago Prgomet i autor knjige Iko Stanić.

Govornici su više puta podsjetili na tragičnu sudbinu Bosanske Posavine koja je Daytonskim sporazumom uglavnom pripala Republici Srpskoj.

- Želio sam razobličiti one koje smatram odgovornima za pad Bosanske Posavine, a onda su o tome širili laži kako bi opravdali svoje djelovanje, istaknuo je Stanić dodajući da nije otkrio potpunu istinu o tome što je dovelo do toga da su Hrvati morali napustiti svoja vjekovna ognjišta, ali je uvjeren da će nakon ove knjige biti manje nepoznanica.

Upozorio je da bi, ako se nastave ovakvi trendovi, slična sudbina mogla zadesiti sve Hrvate u BiH.

Drago Prgomet je naglasio da BiH ne može biti dio Osmanskog Carstva ili Ruskog Carstvo, nego dio Europske unije. Dodao je da Hrvatska politika prema BiH mora biti jedinstvena i bez podjela. 

>> Istina o padu Bosanske Posavine i progonu sto tisuća Hrvata

Komentara 2

IB
ibiza
02:23 30.12.2016.

bravo......

PR
prarvat
07:09 30.12.2016.

Tko je kriv?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije