Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Strast i konstruktivizam duha'

Prepuna dvorana na predstavljanju 10. Žmegačeve knjige

viktor žmegač strast i konstruktivizam duha
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
30.01.2015.
u 14:11

Strast i konstruktivizam duha" je lijepo uređena i bogato ilustrirana knjiga u kojoj naš akademik Žmegač još jednom demonstrira svoju erudiciju i komparatističko majstorstvo pišući o temeljnim umjetničkim pokretima 20. stoljeća

U prepunoj velikoj dvorani Matice hrvatske jučer je predstavljena nova knjiga, već deseta u Matičinoj nakladi, Viktora Žmegača.

"Strast i konstruktivizam duha" je lijepo uređena i bogato ilustrirana knjiga u kojoj naš akademik Žmegač još jednom demonstrira svoju erudiciju i komparatističko majstorstvo pišući o temeljnim umjetničkim pokretima 20. stoljeća.

Osim vrlo osobnog i dirljivog obraćanja samog autora publici, na predstavljanju su, uz glavnu urednicu knjige Romanu Horvat, o knjizi nadahnuto govorili akademici Mladen Machiedo i Krešimir Nemec.

Machiedo je Žmegača nazvao komparatistom bez premca, ne samo u našim nego i u međunarodnim okvirima, koji suvereno piše o glazbi, slikarstvu, književnosti, kazalištu i filmu. Nemec je istaknuo naročitu kompleksnost građe i gustoću teksta, a tako i Žmegačev ironijski odmak koji se iskazuje i u duhovitim opaskama razasutima po knjizi. 

>> Viktor Žmegač: Ne uzrujava me što nisam ranije postao akademik

Komentara 1

B7
b7
07:45 31.01.2015.

Sve su njegove knjige izvrsne , na žalost cijena im je često previsoka za naše mogućnosti , to je ipak nešto što bi radije imali kod kuće nego posuđivali u knjižnicama -srećom da postoje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije