Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otok Norfolk

Preminula autorica knjige 'Ptice umiru pjevajući' Colleen McCullough

Colleen McCullough
Foto: screnshot/Reuters
1/2
30.01.2015.
u 13:38

Ptice umiru pjevajući bila je tek jedna od knjiga koje je McCullough napisala u višedesetljetnoj karijeri.

Međunarodno priznata australska spisateljica Colleen McCullough preminula je u bolnici na Otoku Norfolk u dobi od 77 godine, objavio je njezin izdavač HarperCollins.

Popularna autorica najpoznatija je po obiteljskoj drami i bestseleru "Ptice umiru pjevajući" koji je prodan u 30 milijuna primjeraka diljem svijeta i donio je tada rekordnu zaradu od 1.9 milijuna dolara u miniseriji koja je donijela planetarnu popularnost glumcima Richardu Chamberlainu, Rachel Ward i Barbari Stanwyck. Serija je u vrijeme prikazivanja 1983. godine postala druga serija po gledanosti svih vremena u Sjedinjenim Američkim Državama. "Ptice umiru pjevajući" osvojila je tri Zlatna globusa te šest Emmyja. 

Ptice umiru pjevajući bila je tek jedna od knjiga koje je McCullough napisala u višedesetljetnoj karijeri.

Prvi roman, Tim, napisala je 1984. godine. I ta je knjiga ekranizirana u kojoj je Mel Gibson ostvario jednu od svojih prvih filmskih uloga.

No tek joj je sedma knjiga, Masters of Rome, povijesni fikcionalni serijal, donio priznanje. Političari Bob Carr, Henry Kissinger i Newt Gingrich često su isticali ovo djelo.

Posljednje djelo Bittersweet objavljeno je 2013. godine. 

>> Novi triler Leea Childa u novom kolu Biblioteke dostupne svima

Komentara 1

OK
okus
18:36 30.01.2015.

R.I.P.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije