Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rim

Predstavljena knjiga Gotovčevih pjesama prevedena na talijanski

'Zagreb - Vlado Gotovac, predsjednik Liberalne stranke Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
27.06.2015.
u 09:00

Izdavanje knjige i njezino predstavljanje organizirao je Institut „Vlado Gotovac“ na čijem je čelu profesorica Simona Sandrić-Gotovac

Knjiga pjesama „Peste stellare: Poetica dell'anima“ Vlade Gotovca prevedenih na talijanski jezik predstavljena je u petak uvečer u prostorima zaklade "Lelio Basso" u Rimu. Gotovčeve pjesme je preveo i pripremio knjigu profesor Mladen Machiedo, koji je na predstavljanju toga djela govorio o Gotovcu pjesniku i folozofu. O Gotovcu i njegovu djelu govorili su hrvatski veleposlanici pri talijanskoj državi Damir Grubiša i pri Svetoj Stolici Filip Vučak, te izdavač (izdavačka kuća Laboratorio di Poesia) Carlo Alberto Sitta, dok je svoj pismeni prilog diskusiji uputio talijanski pjesnik Mario Lunetta, a susretom je vodio novinar Inoslav Bešker.

Izdavanje knjige i njezino predstavljanje organizirao je Institut „Vlado Gotovac“ na čijem je čelu profesorica Simona Sandrić-Gotovac. Talijanska publika imat će, s ovom knjigom, priliku upoznati Gotovca kao pjesnika. Prijevod i odabir pjesama, kazao je izdavač Carlo Alberto Sitta, koji je također pjesnik i kritičar, su odlični i knjiga će zasigurno izazvati interes. Grubiša je govorio o Gotovcu ne samo pjesniku, već i političaru koji svojim slobodarskim mislima i danas nadahnjuje. Vučak je podsjetio na dane hrvatskog proljeća, ali i zatvorske, jer je kao student za koga je tada, kako je rekao, Gotovac bio kao neki guru, bio zatvoren tri mjeseca.  

>> Vlado Gotovac nije bio svetac, već samo čovjek od krvi i mesa

Komentara 2

Avatar Tito zločinac
Tito zločinac
13:29 27.06.2015.

Odličan pisac, nikakav političar!

CI
cinbenik
11:19 27.06.2015.

Eeee da smo Gotovca birali mjesto HDZea i Tudjmana........Hrvatska bi plavila punim jedrima.Kada narod u povjesnim vremenima pored ovakvog Hrvata bira ll ligu Hrvate,ocigledno je da ima ovakvu sadasnjost kao mi.....Naravno ni on se nije svidjao Tudjmanizmu,a crkva nas nagovori na HDZe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije