Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neustrašivi reporter iz Belgije

Originalne ilustracije iz stripa Tintin prodane za milijun eura

Popularni strip Tintin
Foto: PR FOTO
02.05.2016.
u 17:00

Kupio ga je jedan europski kolekcionar i dugogodišnji ljubitelj ovih klasičnih stripova

Originalne ilustracije za posljednje dvije stranice priče 'King Ottokar's Spectre' popularnog stripa Tintin, na subotnjoj aukciji u Parizu prodane su za 1,2 milijuna eura. 

Kupio ga je jedan europski kolekcionar i dugogodišnji ljubitelj ovih klasičnih stripova, kako javlja Guardian.

- Već drugi put prodaja Tintina prelazi milijun eura, ovo je izvrstan rezultat - komentirao je Eric Leroy, stručnjak za stripove, i nadodao da Hergéove pustolovine i dalje osvajaju.

Ilustracije su izrađene korištenjem plave vodene boje te metodom gvaša i akvarela.

Kritika nacističke Njemačke

Slavni umjetnik Hergé, 1939. izdao je 'King Ottokar's Sceptre', osmo izdanje priča o neustrašivom belgijskom reporteru. Njome je pokušao kritizirati režim tadašnje nacističke Njemačke. Priča prikazuje Tintina koji pokušava osmisliti urotu da svrgne kralja izmišljene europske središnje zemlje, kojoj prijete agresivni susjedi.

Stripovi su sve popularniji i kod kolekcionara. Prije dvije godine, crtež tušem izrađen za naslovne stranice knjiga Tintina (1937. - 1958.), prodan je za 2,65 milijuna eura i postao svjetski rekorder.

>> Stripizirani album Čudnovate zgode šegrta Hlapića krenuo na veliko putovanje

>> Duhoviti, dinamični Tintin kojem zamjeraju - prerealističan 3D

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije