Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

Opsesivne teme provokativne autorice Ivane Simić Bodrožić

ivana simić bodrožić i zbirka poezije
petar glebov/pixsell
13.04.2012.
u 12:16

VBZ je u boemskom Cafeu u dvorištu predstavio novu zbirku poezije Ivane Simić Bodrožić \"Prijelaz za divlje životinje\". Knjigu je uredio Drago Glamuzina, a na promociji je govorio i kritičar Krešimir Bagić.

Zoran Ferić, Robert Perišić, Damir Karakaš, Branko Čegec... tek su neki od pisaca koji su nesebično došli na predstavljanje treće knjige Ivane Simić Bodrožić. Riječ je o zbirci poezije “Prijelaz za divlje životinje” koju je objavio VBZ i predstavio je u boemskom Cafeu u dvorištu. Sveučilišni profesor Krešimir Bagić pohvalio je pjesnikinju (i svoju studenticu) uočivši i u novoj zbirci opsesivne teme ove hvaljene i čitane autorice koja je romanom “Hotel Zagorje” osvojila hrvatske top-ljestvice. A urednik Drago Glamuzina priznao je da suradnja s autoricom nipošto nije bila laka.

– Ona točno zna što hoće i ne odstupa od toga – rekao je Glamuzina koji je pjesme Ivane Simić Bodrožić uvrstio u stvarnosnu poeziju. I Glamuzina i Bagić slažu se da je i svojom trećom knjigom popularna autorica (i publicistkinja) nastavila tamo gdje su stale prethodne dvije. Nije odustala od svoje poetike i od svojih likova, tj. od same sebe. Stoga smo dobili još jednu borbenu knjigu angažiranih pjesama u kojima pjesnikinja razgovornim jezikom brani svoj svjetonazor iako, kako je sama izjavila, ne stoji iza svih stavova svojih likova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije