navigacija Knjige 66
Nova knjiga

Opsesivne teme provokativne autorice Ivane Simić Bodrožić

VBZ je u boemskom Cafeu u dvorištu predstavio novu zbirku poezije Ivane Simić Bodrožić \"Prijelaz za divlje životinje\". Knjigu je uredio Drago Glamuzina, a na promociji je govorio i kritičar Krešimir Bagić.

Opsesivne teme provokativne autorice Ivane Simić Bodrožić

Foto: petar glebov/pixsell

Zoran Ferić, Robert Perišić, Damir Karakaš, Branko Čegec... tek su neki od pisaca koji su nesebično došli na predstavljanje treće knjige Ivane Simić Bodrožić. Riječ je o zbirci poezije “Prijelaz za divlje životinje” koju je objavio VBZ i predstavio je u boemskom Cafeu u dvorištu. Sveučilišni profesor Krešimir Bagić pohvalio je pjesnikinju (i svoju studenticu) uočivši i u novoj zbirci opsesivne teme ove hvaljene i čitane autorice koja je romanom “Hotel Zagorje” osvojila hrvatske top-ljestvice. A urednik Drago Glamuzina priznao je da suradnja s autoricom nipošto nije bila laka.

– Ona točno zna što hoće i ne odstupa od toga – rekao je Glamuzina koji je pjesme Ivane Simić Bodrožić uvrstio u stvarnosnu poeziju. I Glamuzina i Bagić slažu se da je i svojom trećom knjigom popularna autorica (i publicistkinja) nastavila tamo gdje su stale prethodne dvije. Nije odustala od svoje poetike i od svojih likova, tj. od same sebe. Stoga smo dobili još jednu borbenu knjigu angažiranih pjesama u kojima pjesnikinja razgovornim jezikom brani svoj svjetonazor iako, kako je sama izjavila, ne stoji iza svih stavova svojih likova.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

Registracija