Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KLUBU VINYL

Održana promocija autobiografske knjige Brucea Springsteena

born to run bruce springsteen
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/5
28.09.2016.
u 00:05

Uz knjigu koju je objavio Profil, a preveli su se Lada Furlan Zaborac i Dražen Čulić, objavljen je i prateći CD s osamnaest pjesama.

Jučer je u zagrebačkom klubu Vinyl održana promocija autobiografske knjige „Born To Run“ i pripadajućeg albuma „Chapter and Verse“ čijim je izdavanjem Bruce Springsteen 23. rujna proslavio svoj 67. rođendan. Knjiga za koju je govornik, kritičar Aleksandar Dragaš rekao da ide u red najboljih glazbeničkih autobiografija, poput one Milesa Davis ili Dylanovih Kronika“, podijelejna je u tri velike cjeline: prva je „Growin' Up“ o odrastanju i fazi anonimnosti kada The Boss odlučio ostaviti sve drugo i u potpunosti se posvetiti glazbu, kada nije baš puno toga ukazivalo na to u kakvu će veličinu izrasti, druga govori o fazi probijanja s ranim albumima do ustoličenja „gazdinstva“ s „The River“ i „Born In The USA“, a treća razdoblje pokriva možda i najtežu fazu kada je status trebalo zadržati i iznova potvrđivati.

Posbeno je zanimljiv dio knjige koji govori o tome da mu je raspad prvog braka s modelom/glumicom Julianne Phillips izazvao dosta psihičke boli, da bi u svojim šezdesetima razvio tešku depresije zbog koje nije mogao izlaziti iz kreveta, što je podatak koji su i neki od bolje informiranih fanova manje znali, a oni koji su znali ovdje dobivaju prilično dobar i plastičan uvid. Uz to saznajemo da prvo alkoholno piće nije popio do 22. godine, droge se klonio cijeli život,  „Nebrasku“ je probao snimiti s bendom, ali nikako im nije išlo…  

Uz knjigu koju je objavio Profil, a preveli su se Lada Furlan Zaborac i Dražen Čulić, objavljen je i prateći CD s osamnaest pjesama, kronološki poredanih da pokrivaju sve faze karijere, odnosno poglavlja knjige. Radi se o mješavini rariteta poput ranih snimaka Springsteenovih bendova, „Baby I“ i „You Can't Judge A Book“ grupe The Castilas te „He's Guilty“ Steel Milla, i klasika poput „Born To Run“, „The River“, „Born In the USA“ i drugih.

>> Najiščekivanija knjiga godine istovremeno s izvornikom i na hrvatskom jeziku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije