Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga: Jens Lapidus "VIP soba"

Novi roman odvjetnika koji dobro poznaje srpsku mafiju Stockholma

Naslovnica knjige
Foto: arhiva VBZ
20.09.2016.
u 11:41

Napetost raste, obrati su neočekivani, sve do konačnog otkrića tko je kriv za otmicu, a roman završava naznakom da nas u preostala dva nastavka očekuju i Teddyjeve ljubavne pustolovine

Jens Lapidus već je dobro poznat hrvatskoj čitateljskoj publici, štoviše imali su ga prilike i osobno upoznati, kada je u travnju 2015. u Zagrebu predstavio svoju Stockholmsku trilogiju, u izdanju VBZ-a. Nedavno je isti izdavač čitateljima, taman za ljeto uz knjigu, ponudio i prvi roman njegovog novog serijala - “VIP soba” (VBZ, urednik Stjepan Ravić, prijevod Danilo Brozović, 119 kuna). Lapidus je pravnik koji je prave zločince sreo na sudu. Tako je nakon jednog suđenja došao kući i počeo pisati roman. Bila je to “Laka lova”, veliki književni hit u Švedskoj, prevedena na tridesetak jezika, a švedsku ekranizaciju romana u prvom je vikendu prikazivanja u Stockholmu vidjelo više od 100.000 ljudi. I ta prva trilogija, kao i početak novog serijala, bave se tzv. jugomafijom koja je godinama vladala stockholmskim podzemljem.

“VIP soba” počinje u trenutku kada Teddy (a to je nadimak Najdana Maksumića) izlazi iz zatvora nakon osmogodišnje robije. Odlučio je ne vratiti se starim kriminalnim poslovima, ali kako sa zatvorskim stažem ne može pronaći nikakav posao, a ponude od starog kriminalnog društva stižu svakodnevno i kako “kampira” na trosjedu svoje sestre, čiji sin u njemu gleda heroja i uzor, nevoljko prihvaća ponudu iz vrhunskog odvjetničkog ureda. Tamošnja mlada pravnica traga za sinom svojih klijenata bogataša. Mladić, koji i sam – malverzacijama na burzi – zarađuje neviđen novac, netragom je nestao, a obitelj se boji obavijestiti policiju kako ga otmičari ne bi ubili.

Lapidus potragu za nestalim vješto prepleće s nevoljama samog Teddyja i njegovim pokušajima snalaženja iznova dokazujući da zapravo vrlo dobro poznaje upravo kriminalni milje zločinaca čiji su korijeni u Srbiji. Napetost raste, obrati su neočekivani, sve do konačnog otkrića tko je kriv za otmicu. Pri tome roman završava naznakom da nas u preostala dva nastavka očekuju i Teddyjeve ljubavne pustolovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije