Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MasterCard® Brod knjižara

Nakon Malog Lošinja Brod kulture stigao je u Rab

Brod kulture
Foto: PR FOTO
1/3
03.08.2015.
u 15:54

Zorana Vakulu je u Malom Lošinju obuzelo pjesničko nadahnuće

Nakon što je jučer oduševio publiku u Malom Lošinju, MasterCard® Brod knjižara – Brod kulture stigao je u Rab, kako bi stanovnicima i posjetiteljima pružio ponudu od nekoliko tisuća naslova iz brodske knjižare te predstavama, književnim večerima, radionicama i glazbenim nastupom obogatio turističke, kulturne i društvene sadržaje ovog mjesta. Turistička zajednica Raba trostruki je dobitnik „Zlatne MasterCard statue“, nagrade za poseban doprinos kulturnom turizmu te najbolji dodatni program održan u sklopu projekta Broda knjižare – Broda kulture.

U Malom Lošinju, posjetitelji MasterCard Broda knjižare – Broda kulture imali su prilike družiti se s hrvatskim i mađarskim književnicima Oljom Savičević Ivančević, Ottom Tolnaiem i Rolandom Orcsikom te kazališnim i radijskim redateljem Dubravkom Torjancem, pobjednikom 6. natječaja za najbolju kratku priču. Dubravko je na natječaju za najbolju kratku priču svoju pobjedu osigurao u konkurenciji više od 320 tekstova pričom „Male smrti“ objavljenom u knjizi "20 + 1 najbolja priča za ljeto 2015.", koja je dostupna u brodskoj knjižari. Nakon tri dana plovidbe na MasterCard Brodu knjižari- Brodu kulture Dubravko je u Malom Lošinju impresionirano izjavio: „Sjajno je kako su se priroda, more i sunce spojili s pisanom riječi. Čovjek se osjeća kao da mu je vraćena misija koja mu je namijenjena, pisati i čitati i tu lijepu riječ prenijeti drugima!“

Kreativna spisateljska energija ponijela je i najpoznatijeg hrvatskog meteorologa Zorana Vakulu koji se na Brodu knjižari pustio u pjesničke vode:

Brod kulture - brod knjige,

trudi se da zaboravite svakodnevne brige.

Pa i one zbog skorog novog vala topline,

s kojim stižu mnogima teško podnošljive vrućine.

No, za podrobnije prognoze pratite HRT-ovo Vrijeme,

a s Broda knjige i kulture naravno - književne i kulturne teme.“ – napisao je Vakula.

Uz atraktivan program za sve generacije, na Rabu posjetitelje očekuju i brojne MasterCard pogodnosti poput MasterCard Happy Houra u sklopu kojeg se između 17.00 i 19.00 sati može ostvariti 10% popusta za kupnju knjiga MasterCard karticama. Osim toga, za svako plaćanje MasterCard karticom kupci dobivaju i prigodan poklon.

Na promociji mađarskih i hrvatskih pisaca s početkom u 21.00 sat predstavit će njihova dijela, stvaralaštvo kao i pogled na književnost, a uz književni program posjetitelji mogu uživati i u kazališnoj predstavi „Međuigre 0-24" poznatog glumca i redatelja Zijaha Sokolovića koja počinje u 21.30 sati. Radionica puhanja stakla „Friends of glass“ počinje u 19.00 sati, Pop-Rock škola u 19.45, dok će navečer temperaturu zasigurno podignuti nastup Matee Dominiković, natjecateljice emisije The Voice i sastava „4 Town Blues Banda“. Za najmlađe će se održati kazališna predstava „Poruka u boci“ s početkom u 20.30 sati, dok u 19.00 sati počinje poučna mala škola meteorologije Zorana Vakule. Ispred broda će biti postavljena velika staklena boca u koju će posjetitelji moći ubaciti poruku svijetu napisanu na vlastitom jeziku. Nakon završetka turneje sve poruke će biti pregledane i objavljene u zbirci poruka u boci.

Kompanija MasterCard i ove je godine glavni pokrovitelj projekta MasterCard Brod knjižara – Brod kulture koji ima kulturno-turistički i društveni značaj, jer već devet godina zaredom donosi knjige i ponudu od nekoliko tisuća naslova stanovnicima najudaljenijih otoka i malih mjesta koji nemaju knjižare, kako bi imali priliku uživati u novim, ali i klasičnim već dobro poznatim književnim djelima.

Nakon Raba brod će još posjetiti i 4.8. Vir, 5.8. Tkon, 6.8. Zlarin i 7.8. Trogir.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije