Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Črna mati zemla"

Nagradu Tportala za roman godine osvojio Kristian Novak

Kristian Novak, Črna mati zemla
arhiv Algoritam
29.10.2014.
u 20:58

Uz Novaka među pet finalista bili su i Sibila Petlevski, Andrea Pisac, Milko Valent i Boris Perić.

Nagradu Tportala za roman godine osvojio je Kristian Novak za knjigu "Črna mati zemla" koju je prije godinu i pol objavio Algoritam.

Uz Novaka među pet finalista bili su i Sibila Petlevski, Andrea Pisac, Milko Valent i Boris Perić. Od ove godine novčani dio nagrade smanjen je sa 100.000 na 50.000 kuna. Novak je germanist i sportaš (judo), a u svom drugom romanu "Črna mati zemlja" koji je djelomično napisan na gornjemeđimurskom dijalektu, hrabro se upustio u literarno istraživanje međimurske bliže povijesti izmiješavši više žanrova na suvereni pripovjedački način.

Roman je bio u konkurenciji za više nagrada, a ovih je dana mladom autoru izborio i stimulaciju Ministarstva kulture od 15.000 kuna. Roman "Črna mati zemla" do sada je objavljen u dva izdanja, a smiješi mu se i treće.

>> Roman koji podsjeća na međimursku gibanicu

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
21:57 29.10.2014.

Iskrene čestitke Kristianu i mala ispravka. Radi se o vrhunskom majstoru i bivšem prvaku ali karatea !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije