Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjižnica B. Ogrizovića

Nagrađivani Sanja Atanasijević i Alen Bešić te mladi Bojan Vasić na 'Večeri sa srpskim piscima'

Večer sa srpskih piscima
Foto: plakat
15.09.2014.
u 14:33

Razgovor s autorima vodi Darija Žilić

        Sanja Atanasijević, Alen Bešić i Bojan Vasić nastupaju u utorak od 19.30 sati na “Večeri sa srpskim piscima” u Knjižnici Bogdana Ogrizovića. Razgovor s autorima vodi Darija Žilić.

Novinarka gospodarstva agencije Tanjug Sanja Atanasijević (1962.) objavila je šest romana -  Oni su ostali, Crveni krug, Ko je ubio Alfija, Vazdušni ljudi i jednu zbirku priča, Krilata  tuga. Za romane Bekstvo iz akvarijuma” i Narandže za Božanu dobili su nagradu Zlatni Hit Liber Redakcije za kulturu RTS-a. Najnoviji  roman Vazdušni ljudi dobio je nagradu Branko Ćopić Srpske akademije nauka i  umetnosti za najbolje prozno djelo u 2013. objavljeno na srpskom jeziku. Roman  je bio i u najužem izboru za NIN-ovu nagradu, među pet od ukupno 182 romana  objavljena u prošloj godini.

Alen Bešić (1975.) objavio je tri knjige poezije U filigranu rez,  Način dima, i Golo srce te dvije knjige izabranih književnih kritika i eseja  Lavirinti čitanja i Neponovljivi obrazac. Za zbirku Golo srce dobio je nagrade "Branko Miljković“ i "Risto Ratković“.  Nagrađen je za prijevod godine romana “Ljepotica Joyce Carol Oates” Društva književnika Vojvodine. Radi kao glavni urednik  izdavačke djelatnosti Kulturnog centra Novog Sada i časopisa za književnost i  teoriju „Polja“. Živi u Novom Sadu. 

Bojan Vasić (1985.)  napisao je pet zbirki poezije SrčaTomato, Ictus  i 13. Uređivao je studentski časopis  Znak. Piše eseje i prevodi sa  engleskog. Član je pjesničke grupe zajedno sa Tamarom Šuškić, Urošem Kotlajićem,  Goranom Korunovićem i Vladimirom Tabaševićem.

>> U Srbiji je u lektiri 11 hrvatskih autora. U Hrvatskoj nijedan srpski

>> Hrvati su ćirilicom pisali katoličke tekstove, djela na čakavici...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije