Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade DHK-a

Nagrađeni Karmela Špoljarić, Stipe Botica i Franz Posset

Karmela Špoljarić
Petar Glebov/PIXSELL
28.09.2014.
u 14:12

U Splitu su dodijeljene književne nagrade DHK-a

        U sklopu Knjige Mediterana u Splitu su dodijeljene nagrade Društva hrvatskih književnika "Slavić", "Davidias" i "Judita". "Slavića" je dobila Karmela Špoljarić i to za prvijenac, roman “Nije ovo Twin Peaks”. "Davidiasa" za najbolje djelo iz hrvatske književne baštine na stranom jeziku dobio je Franz Posset za knjigu “Marcus Marulus and the Biblia Latina of 1489”, objavljenu u Njemačkoj, a  "Juditu" Stipe Botica za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini u 2013.,i to za “Povijest hrvatske usmene književnosti”.    

Zanimljivo je da lani nagrada "Davidias" nije dodijeljena, ali i da je dodjeljivanje ovogodišnjih nagrada pomaknuto na rujan, jer je Ministarstvo kulture kasnilo sa donošenjem odluke o sufinanciranju književnih manifestacija.  

Ključne riječi
dhk

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije