Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napulj

Mladen Machiedo jedan od sedam laureata nagrade 'Premio Cultura Mediterranea 2014'

Mladen Machiedo
26.09.2014.
u 14:54

Uz ostale, profesor Machiedo, preveo je na hrvatski jezik djela talijanskih pisaca nobelovca Eugenia Montalea, Itala Calvina, Marija Luzija, Valerija Magrellija, Giuseppea Ungarettija

Među važnim osobama kulture i građanskog zauzimanje kojima su u petak uvečer dodijeljene nagrade "Premio Cultura Mediterranea 2014", dakle nagrade Sredozemlja, je i hrvatski pisac i prevoditelj Mladen Machiedo. Nagrade su dodijeljene u zgradi kazališta Rendano u Cosenzi, južno od Napulja.

Nagrađeni tom prestižnom nagradom su Hawa Abdi Diblawe, liječnica i kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir 2012., te osnivačica centra za izbjeglice u Somaliji, zatim književnica Clara Usón, koja je, uz ostalo, napisala roman o kćerki "Balknaskog krvnika", Ratka Mladića, koja je počinila samoubojstvo. Nadalje, nagrađen je novinar Domenico Quirico, koji je pisao o tome kako je bio zatvoren u Siriji, zatim poduzetnik Vincenzo Linarello, koji se bori protiv mafije, španjolski pisac i filozof Fernando Savater, antropolog Vito Teti i pisac i umirovljeni profesor zagrebačkog sveučilišta Mladen Machiedo.

Uz ostale, profesor Machiedo, preveo je na hrvatski jezik djela talijanskih pisaca nobelovca Eugenia Montalea, Itala Calvina, Marija Luzija, Valerija Magrellija, Giuseppea Ungarettija.

>> Svečano proglašeni novi akademici, prvi koji su izabrani nakon ulaska u EU

>> Izbor novih članova prošao bez rasprave

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije