Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada A. Lindgren

Miro Gavran nominiran za literarnu nagradu vrijednu 560.000 eura

miro gavran
davor višnjić/pixell
15.10.2010.
u 13:27

Poznati hrvatski književnik Miro Gavran ušao je među nominirane za prestižnu nagradu koja nosi ime Astrid Lindgren.Nagrada se dodjeljuje na sajmu dječje književnosti u Bolonji.

Naveliko prevođeni hrvatski prozaik i dramatičar Miro Gavran izborio je nominaciju za međunarodnu nagradu "Astrid Lindgren" vrijednu 560.000 eura. Riječ je o nagradi za dječju književnost čije su nominacije objavljene na sajmu knjiga u Frankfurtu gdje je Gavran predstavio čak četiri svoja recentna prijevoda.

Ovih je dana u Moskvi premijerno izvedena njegova drama “Zabranjeno smijanje”, dok je u slovačkoj Trnavi održana i premijera drame “Pandorina kutijica” koja će premijerno biti izvedena početkom studenoga u maloj dvorani Lisinski.

Ključne riječi

Komentara 3

AU
autoritet
13:38 15.10.2010.

Čuo sam da je Miljac Jergović doživio srčani kad je ovo pročitao

CE
cericzel
20:23 16.10.2010.

Čestitke, g.Gavranu! Nadam se da ćemo uskoro pročitati i da je osvojio tu nagradu, jer bi bila-zaslužena.

CE
cericzel
00:23 17.10.2010.

\"Postoji kuća od pjene u kojoj se kaos prikazuje u ruhu kozmosa, u kojoj je vidljiva veza uzroka i posljedica. Promotri je kad te život iznenadi, promotri tu skladnu kuću kad osjetiš kolebljivost misli. Prepusti se uživanju - možda tii pomogne... Ali nikada, baš nikada ne poistovjećuj umjetnost sa životom. \" (Miro Gavran)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije