Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova suradnica

Marijana Dokoza predstavila svoj novi roman "Grijesi"

dokoza
10.04.2015.
u 12:22

Roman 'Grijesi' temelji se na istinitoj priči o ženi koja želi pobjeći od prošlosti te započeti novi život daleko od problema, ne znajući da se od grijeha prošlosti ne može sakriti!

Mlada zadarska književnica s frankfurtskom adresom i suradnica inozemnog izdanja Večernjeg lista Marijana Dokoza, sinoć je u prepunom paviljonu Gradske lože u Zadru predstavila svoj novi roman "Grijesi" koji je izišao u Večernjakovoj biblioteci. O Marijaninu romanu na promociji govorili su zadarski književnik Tomislav Marijan Bilosnić, Večernjakov novinar Petar Grubišić i autorica romana.

Roman "Grijesi" temelji se na istinitoj priči o ženi koja želi pobjeći od prošlosti te započeti novi život daleko od problema, ne znajući da se od grijeha prošlosti ne može sakriti! Glavni lik, Ana Radman, imala je traumatično djetinjstvo koje su obilježili smrt majke i najmlađe sestre te odrastanje s nasilnim ocem. Nakon što njezina velika ljubav Toni pogine u ratu u Hrvatskoj, Ana bježi u Njemačku, gdje se udaje za Nijemca i započinje novi život. Godinama poslije, Ana upoznaje čovjeka izgledom vrlo nalik na Tonija s kojim započinje strastvenu vezu i ostaje trudna. Ono što će saznati o tom čovjeku oživit će stare grijehe i ljubavne rane kojih se naviše bojala... Od teške sudbine, borbe života i smrti i nikada zaboravljene i neprežaljene ljubavi nemoguće se sakriti - rekla je autorica romana.

Tomislav Marijan Bilosnić naglasio je kako knjigu čita, ili odustaje od njezina čitanja po utisku koji na nj ostavlja prva, početna rečenica nekoga djela. - I, čini mi se da do sad nisam pogriješio u odabiru takve beletristike u kojoj su već u prvoj izjavi osjećaji, misli ili činjenice dotjerani do spisateljske vrućice. A naša spisateljica, Marijana Dokoza svoje "Grijehe" započinje upravo jednom vrlo činjeničnom rečenicom – "Tragično je zapravo ovo naše doba", odmah ističući i svoju konačnu ocjenu kako je suvremeno ljudsko društvo zatrovalo licemjerje, laž i nebrigu za sudbinu bližnjega, kao i svaka druga moralna pošast – kazao je Bilosnić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije