Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival književnosti

Literarna krema Hrvatske i svijeta na festivalu Frakture

19.05.2010., pinakoteka Zlatna vrata, Split - Promocija knjige
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
01.09.2015.
u 15:55

U Zagreb dolaze Julya Rabinowich, Etgar Keret, Clemens Meyer, David Foenkinos, J. Ralston Saul

Otvaranjem izložbe crteža i slika nastalih prema književnim motivima u studiju Moderne galerije "Josip Račić" u utorak 1. rujna počinju programi Frakturina Festivala svjetske književnosti. Svečano otvaranje festivala rezervirano je za četvrtak navečer kada će se ljubiteljima književnosti u kinu Europa predstaviti francuski književnik David Foenkinos, autor ljubavnog romana "Delikatnost". S autorom će razgovarati Seid Serdarević. Među poslasticama festivala je i zagrebačka premijera filma "Dok smo sanjali" Andreasa Dresena nastalog na temelju istoimenog bestselera Clemensa Meyera koji će biti na premijeri.

Zagrebom će u desetak festivalskih dana prodefilirati brojni strani i domaći pisci, među njima i Sofi Oksanen, Julya Rabinowich, Emmanuelle Pagano, Diego Marani, Andrej E. Skubic, Etgar Keret, Miljenko Jergović, Kristian Novak, Slavenka Drakulić, Ognjen Spahić, Filip David, Tanja Radović, Edo Popović, Ivica Prtenjača, Maja Hrgović, Philipp Blom, Damir Karakaš, Pero Kvesić, Ernesto Mallo...

Knjigu "Mračne razbibrige", koju su netom objavile Edicije Božičević, 9. rujna u dvorani Müller kina Europa u 19 sati predstavit će i književnik i prvi penovac svijeta John Ralston Saul, i to uz Gigu Gračan, Matiju Janeša i Nadeždu Čačinovič.

Poseban program ove je godine posvećen autorskom stripu u programu Mali noćni strip-tiz, a tu su i filmske večeri s prikazivanjem filmova nastalih po literarnim predlošcima. Važno je naglasiti i da je ulaz na sve programe besplatan. 

>> Strip-autori nastupaju ravnopravno s drugim piscima

Komentara 1

SI
sisu
23:22 01.09.2015.

Literarna krema? To vi, ljevičari, uredno sebi međusobno dižete ego i cijenu. Meni se prije čini kao skup marxistoidnih moralnih zombija i historijskih reakcionara. Žele povratak u propali socijalizam u kojem su takvi poput njih džabe jeli, besplatno pili... Čekaj malo, tko plaća ovaj summit na dnu moralne kaljuže? Jedu li to opet džabe i piju li o mom trošku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije