Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izdavaštvo

U tri godine upoznat ćemo trideset proznih noviteta iz zemalja EU

vbz
02.05.2015.
u 19:01

Kroz tu biblioteku želimo dobiti pregled trenutačnog stanja suvremene europske proze, vidjeti tko što piše, objašnjava D. Glamuzina

Ovih dana objavljena su prva tri naslova u VBZ-ovoj biblioteci "Europom u trideset knjiga". Riječ je o trogodišnjem projektu (planirano je deset knjiga godišnje) za koji su dobili trogodišnju potporu fonda EU Kreativna Europa, kakvu su dobila samo četiri izdavača iz cijele Europe. Biblioteku su otvorili najnoviji naslovi slovenskog pisca Aleša Čara, Talijana Alessandra Baricca i Norvežanina Frodea Gryttena.

– Čarov "O podnošljivosti" jedan je od onih romana za koje ste s jedne strane sretni što pomažete da se objave, a s druge gotovo ljubomorni što i sami niste napisali nešto tako dobro – rekao nam je glavni urednik VBZ-a Drago Glamuzina.

Frode Grytten strukturirao je svoju novu knjigu "Sobe uz more, sobe u gradu" u deset priča, a svaka od njih je inspirirana jednom slikom velikog američkog slikara Edwarda Hoppera.

– U Gryttenovim pričama uvijek je glavno pitanje ostati u nekom intimnom odnosu pa onda izdržati ili propasti, ili otići, početi ispočetka, zaboraviti – kaže urednik knjige Stjepan Ravić, dok Irena Španić, urednica Bariccove nove knjige "Mr. Gwyn", tvrdi da je ovo njegov najbolji roman još od njegovih kultnih knjiga "Ocean more" i '"Svila".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije