Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga: Harlan Coben "Neznanac"

Krimić koji tjera na razmišljanje o tome tko nam laže u životu

Naslovnica knjige
Foto: Arhiva Znanje
23.11.2016.
u 10:45

Autor radnju nekoliko puta okreće u najnevjerojatnijim smjerovima, tako da se među ostalim treba zapitati i o kojekakvim tragovima koje ostavljamo u virtualnom svijetu

Odvjetniku i sređenom obiteljskom čovjeku priđe potpuni neznanac i otkrije mu da je njegova supruga lažirala trudnoću. Štoviše, kaže mu i kako će provjeriti tu njegovu tvrdnju. Isti taj neznanac ženi u sasvim drugom gradu otkrije da joj kći u New Yorku ne studira, nego se bavi prostitucijom. U prvom slučaju neznanac tek baci informacijsku “bombu”, u drugom traži novac da sramotnu tajnu ne bi otkrio svima... No, ucijenjena žena okrutno je ubijena i prije nego što je uspjela platiti ucjenu.

Ti uzbudljivi događaji koje povezuje tek lik čovjeka koji otkriva tajne samo su početak trilera “Neznanac” Harlana Cobena (Znanje, biblioteka Knjiga dostupna svima, urednica Bojana Franić, prijevod Miloš Đurđević, 39,90 kuna). Autor ovaj punokrvni krimić, koji čitatelja iznenađuje doslovno na svakoj stranici, postavlja na vrlo zanimljive temelje. Napisao ga je, naime, tako da se svatko tko ga uzme u ruke zapravo zapita postoje li slične laži i u njegovu životu, postoje li stvari o kojima ne zna dovoljno ili čak ne zna ništa ili, kako to sam autor objašnjava: na lažima je moguće izgraditi život iz bajke, ali uvijek postoji rizik. Naravno, laži u našim životima ne idu tako daleko da ubijaju nevine žrtve, ali vrijedi razmisliti o onima koji su nam ih izrekli. Je li moguće da su baš kao u staroj priči o putu u pakao koji je popločen dobrim namjerama ti lašci mislili samo na naše dobro pa su im se namjere u nekom trenutku okrenule naopako ili su zapravo na najgori mogući način manipulirali našim emocijama i životima?

Klasičan triler ta i slična pitanja ostavlja u pozadini priče, a autor, čiji su romani prodani u više od 60 milijuna primjeraka diljem svijeta, radnju nekoliko puta okreće u najnevjerojatnijim smjerovima, tako da se među ostalim treba zapitati i o kojekakvim tragovima koje ostavljamo u virtualnom svijetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije