Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodijeljene nagrade

50. natječaj Večernjeg lista za kratku priču: Korana Serdarević drugi put pobijedila

laureati 50. natječaja za kratku priču. Dobitnici Julijana Matanovic, Stjepan Tomas, Korana Serdarevic
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/33
22.09.2016.
u 13:59

Drugu nagradu osvojila je Julijana Matanović, a treću Stjepan Tomaš

Korana Serdarević pobjednica je pedesetog natječaja Večernjeg lista za kratku priču, pod pokroviteljstvom Francka, koji nosi ime Ranka Marinkovića. Drugu pobjedu i novčanu nagradu od 20.000 kuna izborila je pričom "Molim vas, pričekajte".

Drugu nagradu i novčanu nagradu od 8.000 kuna osvojila je Julijana Matanović pričom "Jedna muha i dva udarca", dok je treću nagradu i 5000 kuna osvojio Stjepan Tomaš pričom "Čovjek koji je volio ptice".

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Partner projekta
Foto: PR FOTO

Nagrade su dodijeljene u svečanoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti pred brojnim uzvanicima. Na pedeseti natječaj Večernjeg lista pristiglo je čak 619 priča, od kojih je njih pedeset objavljeno u Obzoru, subotnjem prilogu Večernjeg lista.

Žiri je ove godine radio u sastavu akademik Milivoj Solar (predsjednik), Helena Sablić-Tomić, Bojana Radović, Seid Serdarević, Tomislav Sabljak (selektor priče od njezinih početaka) i Denis Derk. U tijeku je 51.natječaj Večernjeg lista za kratku priču, najdugovječniji natječaj za tu rado čitanu literarnu formu u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 7

SM
stari_mačak
10:33 23.09.2016.

Priča gospođe Serdarević je odlična, jedna od rijetkih (od 600? prijavljenih) koja zadovoljava sve kriterije kratke priče kao književno djelo. Nezadovoljni imbecili koji svojim dječjim uradcima nisu prošli mogu se slobodno pjeniti :)

BO
Book
07:53 26.09.2016.

Fascinantno... Prvo mi ispod članka piše da ima 7 komentara, a kada pokušam otvoriti 7. komentar, više ga nema :) Cenzura?

BO
Book
08:11 26.09.2016.

Dobro, da rezimiram... S obzirom kakve su "priče" bile objavljivane, na kraju je dobro i ispalo. Od tri nagrađene, čak su 2 bile u mojih top 3. Međutim, da bi održao svoj ugled, ovom natječaju nedostaje TRANSPARENTNOSTI. Zbog toga ću ga odsad potpuno prekrižiti. (a to će vam sigurno jako teško pasti :) )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije