Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noć knjige

Knjige bez vlasnika su nesretne, a bez dobre knjige u ruci nesretni su čitatelji

Zagreb: Noć knjige u Booksi
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/10
21.04.2017.
u 23:59

Knjige su bile u centru pažnja diljem cijelog Zagreba gdje se Noć knjige obilježila šesti put

Knjige bez vlasnika su nesretne, a bez dobre knjige u ruci nesretni su čitatelji. Tom su se mišlju vodili u književnom klubu Booksa gdje je večeras u sklopu "Noći knjige" održana akcija “Svi za knjigu, knjiga za svakoga”.

– Poanta cijele manifestacije jest podsjetiti na važnost knjiga te ih povezati s čitateljima. Mi smo to shvatili doslovno te odlučili pokrenuti akciju čija je ideja da svaka knjiga završi kod osobe koja je uistinu želi. Također, akciji privlačimo novu publiku – rekla je Ana Profeta iz Bookse gdje je tijekom cijele večeri svaki posjetitelj mogao uz donaciju od 10 kuna uzeti kući bilo koju knjigu s police. Planulo je više od 700 naslova, a kući je zadovoljno otišlo više od 500 osoba. Među njima je i Zagrepčanin Darko koji je prvi puta došao u Booksu baš zbog ove akcije.  

– Jako mi se sviđa akcija jer ovdje ima puno različitih naslova, za mnoge od njih prvi put čujem. Prošao sam cijeli prostor već tri puta i svaki put ugledam nešto što me zanima – rekao je Davor koji je na kraju kući otišao s knjigom "Igre i ljudi" autora Rože Kajoa. Zaključio je da, iako ima osjećaj da tehnologija sve više zamjenjuje knjige, on i dalje više voli držati papir u ruci. A kako knjige nastaju, moglo se vidjeti u Knjigovežnici Grafikon u Marićevom prolazu. Otvorila je vrata za posjetitelje koji su impresionirano promatrali proces nastanka jedne knjige, od krojenja, šivanja, lijepljenja do završne obrade.

Knjige su bile u centru pažnja diljem cijelog Zagreba gdje se Noć knjige obilježila šesti put. Tom je prigodom organizirano čak 255 različitih programa, a događanja se nastavljaju sve do 24. travnja kada manifestacija službeno završava.

>> Dragi sine, čitam za tebe ovu knjigu iz zatvora...

>> Priče za laku noć u bolnici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije