Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada Janko Polić Kamov

"Kamov" za Marka Dejanovića i knjigu "Karte, molim"

Marko Dejanović, dobitnik nagrade Kamov
Žarko Bašić/PIXSELL
18.11.2015.
u 11:24

Marko Dejanović dobitnik je nagrade Janko Polić Kamov, koju je u Rijeci dodijelilo Hrvatsko društvo pisaca. Dejanović je nagradu i 10.000 kuna osvojio romanom "Karte, molim" koju je objavio zagrebački Sandorf. Nagradu je u njegovo ime u klubu Palach preuzeo izdavač Ivan Sršen.

"Karte molim" su debitantski roman Marka Dejanovića, čija je zbirka priča "Belzebubov notes" objavljena u izdanju beogradskog Čekića. Među ovogodišnjim finalistima nagrade Janko Polić Kamov koja se dodjeljuje druge godine, bili su Ivan Klarić s romanom "Tihi dani", Željka Horvat Čeč sa zbirkom poezije  "Moramo postati konkretni", Dorta Jagić sa zbirkom poezije "Kafkin nož", te Igor Rajki s romanom "Puteni nametnik". 

Marko Dejanović u pripremi ima novu zbirku priča. Rođen je 19.08.1982. u Banja Luci. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Priče je objavljivao u hrvatskim, srpskim i crnogorskim časopisima, novinama i zbornicima (Fantom Slobode, Večernji list, Vijenac, Zarez, zbornik “Izvan koridora”, zbornik “Gradske Priče”, Karlovački tjednik). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije