Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJENA KNJIGA

Kako papa nade i nježnosti mijenja Rim, Crkvu i svijet

Silvije Tomašević
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/13
24.09.2014.
u 22:11

Knjigu sam pročitao za jednu noć, kazao je na promociji Anton Šuljić

Knjiga dopisnika Večernjeg lista i HRT-a iz Rima i Vatikana Silvija Tomaševića "Papa Franjo: Kako papa nade i nježnosti mijenja Rim, Crkvu i svijet", predstavljena je večeras u Zagrebu, u knjižari Algoritam Profil Mozaik Megastore. Na 226 stranica u 19 poglavlja Večernjakov je dopisnik i ugledni vatikanolog Silvije Tomašević oslikao osobnost pape Franje, koji u nešto više od godinu dana pontifikata svojom skromnošću, toplinom i dobrotom osvaja srca ne samo vjernika diljem svijeta.

- Knjigu sam pročitao za jednu noć. Čitao sam je kao najuzbudljiviji roman - kazao je na promociji Anton Šuljić, ugledni svećenik, književnik i bogoslov, dodavši da će nam čitajući ovu knjigu "ponekad zasuziti oči". Silvije Tomašević koji je knjizi dao radni naslov "Sasvim drukčiji papa", istakao je da je Franjo pokrenuo nezaustavljive reforme u Crkvi i da svakim danom svojim primjerom pokazuje da "Crkva mora služiti ljudima, a ne ljudi Crkvi". Podsjetio je Tomašević da je papa Franjo odbio živjeti u papinskom apartmanu jer mu je preraskošan. Odlučio se za skromni apartman u hotelu da bi bio bliže ljudima.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

Foto: Borna Filić/PIXSELL

- Teško da će se nakon Franje novi papa vratiti u papinski apartman - kazao je Tomašević.

Glavni urednik Večernjeg lista Goran Ogurlić predstavio je brojnim gostima na promociji knjige bogatu novinarsku karijeru Silvija Tomaševića koji je u Večernjaku počeo raditi prije 44 godine, a danas je primjer multimedijalnog novinara koji gotovo istovremeno radi za novine, web izdanje, radio i televiziju, pri čemu je ostao novinar "starog kova" koji izbjegava svaki senzacionalizam..

>> Papa želi vratiti povjerenje u brak

>> Papa Franjo: Neka nitko ne upotrebljava Boga kao štit za svoje napade

Komentara 4

Avatar spira
spira
09:55 25.09.2014.

HOHOHO. Jad i beda. Očito da je naručen članak. Od jezuita ništa dobro se nemože očekivati. , , , , jedan mali deo jezuitske zakletve kako je papa Francisko obučen da se pomaša : "Sine moj, od sada si naučenne moj, od sada si naučen da radiš kao licemer: među rimokatolicima da budeš rimokatolik, i da špijuniraš čak i sopstveno bratstvo; da ne veruješ nijednom čoveku, da nemaš poverenja niti u jednog čoveka. Među reformistima da budeš reformista, među hugenotima da budeš hugenota; neđu kalvinistima da budeš kalvinista; među protestantima da budeš protestant, i da bi pridobio njihovo poverenje, da tražiš čak i da se moliš sa njihovih propovedaonica, i da ih potkazuješ sa svom žestinom našoj Svetoj Religiji i Papi. I čak da se spustiš tako nisko da postaneš Jevrejin među Jevrejima, kako bi sebi omogućio da sakupljaš sve informacije za dobrobit svoga reda kao odani papski vojnik. (Čak toliko nisko da "se spuste" da se predstavljaju kao Jevreji, koji se pak uče u Talmudu da su oni budući vladari sveta.)

MA
Marko1985
22:27 28.09.2014.

Tportal prenosi riječi S. Tomaševića:"Papa Franjo nikada ne osuđuje pa ni zakone o pobačaju i eutanaziji. Premda su neke agencije objavile kako se papa Franjo usprotivio zakonima o pobačaju i eutanaziji, u njegovu govoru takvi izrazi ne postoje. Nije ih riječju spomenuo… Nije ni osudio zakone kojima se to omogućava. Nije pozvao ni političare katolike na prosvjede protiv zakona o pobačaju…".I još:"Stoga u njegovu pontifikatu ni jednom kao novinar nisam mogao čuti ni zaključiti da Vatikan osuđuje..." A kad uguglate "papa franjo pobačaj", ono na prvom mjestu naslov Jutarnjeg: "Papa Franjo oštro osudio pobačaj: ta djeca su žrtve koje nikad neće ugledati svjetlo dana". Dovoljno.

CH
chemica
23:38 24.09.2014.

Uz takvog Svetog Oca, ima li smisla biti ateistom? Ma nema brige, već idući će više sličiti vražjem nego božjem sluzi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije