Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjevač iz Karlovca

Josip Vaništa u Karlovcu predstavio knjigu o Otu Šolcu

josip vaništa u karlovcu
arhiv
01.04.2012.
u 14:01

Akademik Josip Vaništa u Karlovcu je predstavio knjigu "Pjeva" u sjećanje na karlovačkog pjesnika Ota Šolca. Knjigu je objavio Kratis,a predstavljanje je održano u Zorin-domu.

U karlovačkom Zorin-domu akademik Josip Vaništa predstavio je knjigu “Pjevač” posvećenu hrvatskom pjesniku rođenom u Karlovcu Otu Šolcu. U bibliofilskoj knjizi je objavljeno pismo koje je Stanko Lasić uputio Vaništi, ali i pjesma “Šapat u noći” koju je Šolc posvetio Vaništi. Na predstavljanju je pjesmu interpretirao prvak HNK-a Goran Grgić, dok je o Šolcovu pjesništvu govorio akademik Tonko Maroević. Baš je Maroeviću Šolc prihvatio za objavljivanje prvu pjesničku zbirku, kao što ga je hrabrio da što prije dovrši tekst monografije o kiparu Vojinu Bakiću. Vaništa je sa Šolcom surađivao dugo, od prijevoda Rilkea, pa do činjenice da je posljednju objavljenu pjesmu Šolc posvetio baš Vaništi, te da je taj vrhunski hrvatski portretist i crtač izradio i uspjeli pjesnikov portret. U tekstu u knjizi Maroević ističe i da je Šolcova ratna poema “Noć” opravdano pala u sjenu Goranove “Jame”. Knjigu je objavio Kratis.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije