Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
janko matko

Jedna strastvena noć sa sinom iz bogate obitelji obilježit će cijeli život nesretne služavke

Janko Matko
Foto: VL
1/3
26.08.2015.
u 11:21

Brojni čitatelji obožavaju djela Janka Matka zbog životnih priča, ali i tema o domoljublju i dubokoj religioznosti. "Sluškinja" je upravo takav roman

Veronika je bila jedno od devetero djece u obitelji Rubinić. Zbog svog izgleda postala je obiteljska sramota. Kad je stasala u djevojku, majka ju je poslala u Zagreb kako bi pronašla službu.

Unatoč urođenoj tjelesnoj mani, Veroniku u službu uzima bogata gradska obitelj Sučić, a ona se vrlo brzo dokazuje kao marljiva i dobra služavka.

Uzbudljiva priča

I bio bi to jedan sasvim miran i tih život gradske sluškinje koja se u okrutnom svijetu snašla iako je rođena grbava, da se nije dogodila jedna strastvena noć s najmlađim Sučićem. Ta će noć potpuno promijeniti njezin život i usmjeriti ga u sasvim neočekivanom smjeru...

Ovo je, tek u šturim naznakama, uzbudljiva priča koju čitatelje čeka u najnovijem hitu koji je Večernji list izdao u ovoljetnom kolu popularnih romana Janka Matka, najpopularnijeg hrvatskog pisca pučkih romana, kojeg mnogi uspoređuju i s Marijom Jurić Zagorkom. To je roman "Služavka", šesta knjiga iz kolekcije u kojoj su tijekom ljeta 2015. godine izašli i naslovi: „Krv nije voda", „Bez krivnje krivi", „Majka" i „Maćeha", koji su svi odreda još uvijek u prodaji. Čitatelji ih mogu pronaći na kioscima, ali i u internetskoj trgovini na adresi www.mondo.hr.

Život piše romane

Ovim je romanom zaokruženo novo kolo hitova Janka Matka, književnika čija se djela izdvajaju temama iz nacionalne povijesti te odišu domoljubljem i religioznošću kojima je privukao naraštaje hrvatskih čitatelja. Sam Janko Matko govorio je da "život piše romane", a njegov unuk Mario Matko i danas svjedoči o mnogim stvarnim povijesnim ličnostima, čak i znamenitim ljudima (od koji je svakako najpoznatiji kardinal Stepinac, Matkov prijatelj iz ranih školskih dana) koji su dolazili u djedovu zlatarnicu (Janko Matko bio je po zanimanju zlatar), pričali mu svoje životne priče te tako postali dio njegovih popularnih romana. Sasvim nepravedno Janko Matko nosio je i titulu "ženskog" pisca jer svi njegovi romani govore o snažnim emocijama te donose zamršene i neočekivane zaplete i mnoge zapreke na životnom putu pozitivnih junaka, koje oni moraju svladati uz mnoge žrtve. Iako je pisao crno-bijelom tehnikom, jasno razdvajajući dobre od loših, ovi romani i danas su omiljeno štivo tisuća hrvatskih čitatelja.

>> U prodaji novi roman Janka Matka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije