Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U prodaji

Jedinstvena knjižica u povodu blagdana sv. Ivana Bosca i 200. obljetnice njegova rođenja

don Bosco
Foto: VL
27.01.2015.
u 14:53

Saznajte sve o životu don Bosca, zaštitnika i prijatelja mladih i osnivača salezijanaca

Ove godine slavi se 200. obljetnica rođenja sv. Ivana Bosca, velikog odgojitelja i prijatelja mladeži. Među svecima 19. stoljeća don Bosco zauzima istaknuto mjesto jer je u svome vremenu okupljao tisuće mladih u oratorijima, gradio crkve, osnovao Družbu salezijanaca i Družbu sestara kćeri Marije Pomoćnice, a povrh svega bio je vrlo jednostavan i skroman, tako da su ga ljudi za života smatrali svecem. Don Boscovo djelo i njegova karizma nastavljaju živjeti i nakon toliko godina. Njegovo djelo živi u njegovim ustanovama u više od 90 zemalja diljem svijeta, pa i u našoj Hrvatskoj.

“Don Bosco – prijatelj mladih” kratak je životopis, uz koji možete pronaći i molitve i mnoštvo fotografija iz života ovog sveca. S devet godina don Bosco je usnio san koji je odredio njegovu budućnost, a već s dvanaest je napustio dom i počeo raditi teške poslove kako bi se mogao školovati i pripremati za ono što mu je Bog namijenio.

S dvadeset godina odlazi u sjemenište i uskoro postaje karizmatični don Bosco, osnivač salezijanaca i svećenik koji će cijeli svoj život živućeg sveca posvetiti radu s mladima...

U prodaji na svim kioscima i na Mondo.hr za samo 14,90 kn.

Informirajte se o svim našim izdanjima putem Facebook stranice.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije