Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dubrovačke ljetne igre

Dražen Katunarić kao glumac u "Kronosu"

za kulturu....07. 04. 2005. vecernji list/ press konferencija povodom tradicionalnog izbora za najbolju kratku pricu/finalisti/ drazen katunaric snimio: zeljko hladika
31.07.2015.
u 20:30

Katunarić je hrvatski nakladnik Michela Houellebecqa, a vodio je i festivalski razgovor s Pascalom Brucknerom

Večeras u 21.30 sati u atriju palače Sponza u sklopu programa Pisci na Igrama 66. Dubrovačkih ljetnih igara predstavit će se pjesnička zbirka "Kronos" Dražena Katunarića. U izvedbi će sudjelovati i autor kojeg pitamo je li ambiciozno na ljetnom festivalu izvoditi – poeziju?

– Ambiciozno sigurno jest. O dosadašnjim veoma uspješnim iskustvima s izvođenjem poezije kao predstave na Dubrovačkim ljetnim igrama, kao što je to bilo prošle godine s Tomicom Bajsićem i Irenom Matijašević, čitao sam u mnogim napisima u novinama i u medijima. Imale su i značajan odaziv publike. Dosadašnje probe iz zbirke "Kronos" koje smo imali zajedno s Paolom Tišljarićem, inventivnim redateljem predstave, Valentinom Galijatović, dramaturginjom, te s nadarenom i sugestivnom Marijom Šegvić pokazale su da poeziji nije strano scensko izvođenje. Naprotiv. Kao da se njome i vraćamo na izvore teatra kao svete igre koju pokreće riječ – kaže Katunarić koji je višestruko povezan s ovogodišnjim Igrama.

On je hrvatski nakladnik Michela Houellebecqa čije su "Elementarne čestice" bile prva premijera Igara, a razgovarao je i s gostom Igara Pascalom Brucknerom, također u Sponzi. 

>> Brucknerov 'Ledeni mjesec' zaplovit će morem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije