Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavljanje romana

Gerovac: Oštro se ograđujem od svog glavnog junaka

goran gerovac
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
29.11.2016.
u 22:35

Uvodni dio romana u kojem se jetko i iznimno oštroumno progovara o ulozi kršćanske religije u stvaranju zapadne civilizacije uvjerljivo je pročitao Branimir Pofuk

– Oštro se ograđujem od svog glavnog junaka – rekao je Goran Gerovac, urednik i kolumnist Večernjeg lista i autor romana „Sjever je mjesto tame“ koji je večeras predstavljen u zagrebačkom baru Vinyl pred iznimno brojnim i ljubopitljivim auditorijem. 

O romanu koji je prije dvije godine ušao u najuži izbor VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman govorili su Branimir Pofuk, Dejan Šorak, Alen Galović i autor, uz moderiranje urednika knjige Drage Glamuzine. Filmski redatelj Dejan Šorak rekao je, kada bi snimao film prema Gerovčevu romanu, da bi glavni lik koji je autor ostavio bez imena povjerio naturščiku i to baš Goranu Gerovcu, budući da u romanu nema dijaloga pa glumac ne treba govoriti. Branimir Pofuk rekao je da roman „Sjever je mjesto tame“ na njega djeluje utješno, dok je Alen Galović istaknuo da se Gerovac u najnovijem romanu potpuno odrekao dijaloga koje je virtuozno koristio u prethodnom romanu „Razbijeni“.

Uvodni dio romana u kojem se jetko i iznimno oštroumno progovara o ulozi kršćanske religije u stvaranju zapadne civilizacije uvjerljivo je pročitao Branimir Pofuk.

>> Dosegnut je apsolut globalizacije - slobodan protok naoružanih ljudi i njihovih mračnih ideja

>> Gerovac dočekao ukoričeno izdanje svog 'postapokaliptičnog' romana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije