Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priče iz Vukovara

Glavašević nakon dvadeset godina preveden na engleski

Siniša Glavašević
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
16.10.2011.
u 14:41

Punih dvadeset godina od pada Vukovara bilo je potrebno da se "Priče iz Vukovara" na Ovčari ubijenog novinara Siniše Glavaševića prevedu na engleski jezik. Knjiga je prevedena zaslugom Zagrebačkih književnih razgovora.

Punih dvadeset godina bilo je potrebno da bi se znamenita knjiga u Vukovaru ubijenog novinara Siniše Glavaševića “Priče iz Vukovara” prevela na engleski jezik. Zasluga je to Zagrebačkih književnih razgovora koje vodi Nikola Đuretić, a koji u četvrtak počinju u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Lirske priče je prevela Tamara Budimir.

Posvećeni su Ratu u književnosti i književnosti u ratu, pa je priliku za međunarodnu literarnu afirmaciju dobio i lirski čovjek Siniša Glavašević.

U Zagreb na 32. razgovore dolaze Venko Andonovski, Gio Ferri, Rainer Grübel, Christos Hadjipapas, Manuel Frias Martins... ali i Alenka Mirković- Nađ, Glavaševićeva kolegica koja će govoriti i autentičnosti ratne literature.

- Svatko će na našim razgovorima govoriti na svom jeziku - veli akademik Ante Stamać, jedan od sudionika razgovora koji ističe da Glavaševićeve priče nisu niti tužbalice niti tužaljke.

- Glavašević je Montaigne novije hrvatske književnosti - ističe Stamać.

Komentara 9

DU
Deleted user
00:56 17.10.2011.

Sinisa Glavasevic, moj kolega sa fakulteta, nek ti je vjecna slava!

MI
miso
17:50 16.10.2011.

Nikad nije kasno. I nakon 20 godina Siniša je dobrodošao.

KT
Karika Tura
13:16 17.10.2011.

I taj se u grobu vrti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije