Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA LEDU

Časopis 'Zarez' osnivačice Andree Zlatar ostao bez novca za izlaženje

Andrea Zlatar Violić
Marko Prpic/PIXSELL
28.03.2015.
u 18:28

Čitateljima su preko Facebooka poručili da novi brojevi do daljnjega neće na kioske

Dvotjednik za kulturu i društvena zbivanja Zarez jučer se prvi put u 16 godina nije se pojavio na kioscima. Uredništvo se uz isprike čitateljima na Facebooku opravdava da im nisu isplaćeni prihodi od prodaje posljednjih brojeva, da nemaju novi godišnji ugovor za sufinanciranje ni od Ministarstva kulture ni od Grada Zagreba te da im Zagreb duguje i sredstva od prošle godine.

Neizlaženje Zareza dogodilo se samo dva dana nakon što je ostavku na mjesto ministrice kulture dala Andrea Zlatar Violić, jedna od suosnivačica i njegova prva glavna urednica koja je dala 1400 kuna kao osnivački kapital za tvrtku Druga strana d.o.o. (u kojoj udio ima i Ana Šarić, partnerica HDZ-ovca Tomislava Karamarka). Zbog neprijavljenog suvlasničkog udjela u tom poduzeću ministrica je svojedobno platila kaznu od 15.000 kn, no u uredništvu Zareza tvrde da se neizlaženje "samo naizgled podudara s preslagivanjem snaga u nadležnoj instituciji", dodajući da su žrtve marginaliziranja kulture u našem društvu.

No budućnost Zareza ipak ne bi trebala biti neizvjesna: Grad Zagreb za ovu im je godinu odobrio 95.000, a Ministarstvo 550.000 kuna.

>> Loša ministrica 
u lošem ministarstvu još lošije vlade

Komentara 15

ZA
zambezi
18:41 28.03.2015.

ZAREZ? Pa tko je ikad cuo za i procitao taj prekrasan casopis?

Avatar TAJSAM
TAJSAM
20:01 28.03.2015.

A što je tu čudno, nema novaca, ne znam što se treba poduzeti i tko mora dati ostavku, možda Vi ili netko zna. Pozdrav dobrim ljudima

OB
ObrenM
18:53 28.03.2015.

Sada se jos jasnije vidi koliko je postena ministrica ispumpavala novca za svoje svrhe.Hoce li institucije sto poduzeti?.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije