Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antologija hrvatske poezije u SAD

Brojod 75 pjesnika morali smo svesti na 20

Mario Suško i Branko Čegec
Davor Višnjić/PIXSELL
28.11.2014.
u 12:52

U Zagrebu je predstavljena antologija suvremene hrvatske poezije objavljena u SAD

        _ Ovo je Marijeva antologija, a ja sam bio sam pristojan suradnik koji se bavio biografijama i autorskim pravima_ rekao je Branko Čegec koji uz Marija Suška potpisuje antologiju suvremene hrvatske poezije “Surfacing” koju je objavila američka kuća Harbor Mountain Press.

_ Rad na antologiji započeo je još 2006. godine. Na početku smo imali popis od 75 pjesnika, a na kraju je u knjigu ušlo dvadesetak imena. Pjesnici su nam poklonili autorska prava na pjesme, Ministarstvo kulture pomoglo je tiskanje sa dvije tisuće eura, a u antologiji smo od svih pjesnika objavili po pet pjesama. Nisam pobornik unutarnjih vrednovanja pjesnika unutar antologije. Više mi se sviđa kada svi u antologiji imaju isti broj pjesama. Mi nismo radili antologiju, nego izbor. Napraviti ovakvu knjigu u SAD isto je kao i počiniti samoubojstvo _ rekao je u Knjižnici Bogdana Ogrizovića Mario Suško, pjesnik, prevoditelj i profesor u SAD.

Na predstavljanju knjige svoje su pjesme čitali Zvonimir Mrkonjić, Zvonko Maković, Dorta Jagić, Krešimir Bagić, Miroslav Mićanović i Miloš Đurđević. U antologiji su još zastupljeni Vesna Biga, Danijel Dragojević, Olja Savičević Ivančević, Branko Maleš, Boris Maruna, Nikica Petrak, Ivica Prtenjača, Marijana Radmilović, Anka Žagar, Gordana Benić, Delimir Rešicki, Milorad Stojević, Darija Žilić i Branko Čegec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije