Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi projekt

Bajke kao sredstvo za pouku, odgoj i liječenje

23.11.2010.,Slavonski Brod - Jedina Slavonskobrodska bajkopricalica Sandra Vukoja uskoro zavrsava svoju prvu knjigu, a i uciteljski  studij.Glumica je brodskog amaterskog  kazalista mladih jos od 8. razreda osnovne skole Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
26.01.2015.
u 10:30

Prvi Festival pripovijednja bajki u Slavonskom Brodu u prvom redu namijenjen mladima i odraslima, posebice onima koji rade u pedagoškoj i medicinskoj struci

Udruga "Vilinput" započela je pripreme za prvi Festival pripovijedanja bajki u Slavonskom Brodu. Prema riječima osnivačice udruge Sandre Vukoje, poznatije kao Sandre Bajkopričalice, riječ je o prvom pokušaju da veći broj pripovjedača 20. i 21. ožujka u Hrvatskoj zajednički obilježi Svjetski dan pripovijedanja. U udruzi kažu kako će se ova manifestacija bitno razlikovati od Svijeta bajki Ivane Brlić-Mažuranić, koji je namijenjen djeci i zabavnog je karaktera.

Program će se sastojati od predavanja o važnosti pripovijedanja, kazivanja bajki i radionica, a cilj mu je osvještavanje građana o važnosti kazivanja bajki, primjeni terapeutskih bajki i priča te njihovu djelovanju u odgoju, školstvu i zdravstvu.

– Ovaj festival ponajprije je namijenjen mladima i odraslima, posebice osobama koje rade u pedagoškoj i medicinskoj struci, a djeci tek neizravno – kaže Sandra Vukoja. "Vilinput" se široj javnosti prvi put predstavio na brodskom Dječjem sajmu, gdje je posebno zanimljiv bio njihov projekt "Vile ostvaruju želje". Pripovjedačice su prikupljale dječje želje koje su im se u sljedeća dva tjedna odreda i ostvarile. Zanimanje pripovjedačice u svijetu je dosta rašireno, ali u Hrvatskoj ih ima tek nekoliko.

– Djeci koja se danas rađaju s informatičkom inteligencijom govorim da je mašta važnija od znanja. Možeš imati puno znanja i ne napraviti ništa, a s malo mašte možeš svašta. A upravo su bajke te koje potiču maštu – zaključila je brodska Bajkopričalica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije